BABY SHARK I TATA HRVAČ HK Zadar u OŠ Zadarski otoci priredio premijerno i jedinstveno natjecanje u RH!

U sportskoj dvorani OŠ Zadarski otoci održano je 1. Natjecnje za hrvačice i hrvače rođene od 2012. do 2020.

Na natjecanju nazvanom BABY SHARK HRVAČ okupilo se 67 hrvačica i hrvača iz hrvačkih klubova: Split, Šibenik, Gospić i Zadar. Hrvačice i hrvači bili su raspoređeni u 21 težinsku kategoriju i 4 uzrasne kategorije hrvanja. Cilj ovog natjecanja bio pojednostavljenjem hrvačkih pravila istaknuti prirodnost hrvačkih kretanja smanjiti stres natjecateljima koji se po prvi put susreću sa natjecateljskim nastupima.

Osim prilagođavanjem hrvačkih pravila veliku ulogu na ovom natjecanju u stvaranju psihološkog imuniteta i poticanju fiarplay-a odigrali su roditelji TATE HRVAČI. Po prvi put u Hrvatskoj na natjecanju su se borili i tate hrvači njih čak 21 iz Zadra i iz Splita bili su model svojoj djeci kako se ponašaju tijekom natjecanja kako podnose poraz a kako slave pobjedu. Cijelo natjecanje održano je pod motom „U pobjedi se ne uzvisi u porazu se ne ponizi“, a sve to kako bi sportski duh i samopouzdanje naših najmlađih sportaša bili na prvom mjestu dok su ovaj put medalje i postolja zauzele drugu poziciju. Naravno da je i na ovom natjecanju bilo medalja ali na način da svaki TATA HRVAČ osvaja zlatnu medalju za najboljeg tatu hrvača dok su djeca bila raspoređena u kategorije po troje u jednoj kategoriji kako bi imali svi priliku zaslužirti medalju ali različitog sjaja.

To je prvo natjecanje ovakvog tipa održano u Republici Hrvatskoj i benefiti ovakvog načina rada vidiljivi su vrlo brzo a cilj nam je svake godine održati barem jedno ovakvo natjecanje u kojemu psihološke komponente imaju primarnu ulogu. Nakon dodjele medalja organizirana je roštiljada za sve sudionike i roditelje iz sva četiri kluba što je dodatno potaklo soscijalizaciju djece iz svih klubova.

-Ovim putem zahvaljujemo se svim našim sponzorima i donatorima koji su prepoznali naš trud a ponajviše naše pomicanje granica u sportu. Zahvaljujemo se Ravnatelju OŠ Zadarski otoci Davoru Bariću kao i profesoru kineziologije Marinku Biliću koji su nam svojim doprinosom omogućili održavanje ovog natjecanja- ističu iz kluba domaćina.

Ovih dana hrvački klub Zadar također je dobio i značajnu donaciju Ministarstva turizma i sporta kao sudionik projekta „Vježbom kroz Zadarsku županiju od malih do mladih“. Ova donacija će koristiti upravo ovoj djeci u smislu njihovog kvalitetnijeg rada i većeg zadovoljstvo prilikom ostavrivanja novih uspjeha na natjecanjima.

-Na svemu ovome možemo posebno zahvaliti Predsjednici sportske zajednice grada Zadra Snježani Jurinić koja se trudi kako bi hrvanje kao Olimpisjki sport i jedini hrvački klub u Zadarskoj županiji Hrvački klub Zadar pomogla u radu i postojanju- kazuje nam prf. Vladimir Menčik, predsjednik Hrvačkog kluba Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...