Lucija i Mario osvojili 4 zlata na regionalnom PH za osobe s invaliditetom

U nedjelju, 29.05. u Zagrebu je održano Regionalno prvenstvo Hrvatske za plivače s invaliditetom u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom. U pratnji trenerice Danijele Kurtin,prof., nastupili su predstavnici „Zadra“ Lucija Mijolović i Mario Mrčela. Mario u kategoriji S 14 (osobe s intelektualnim poteškoćama) a Lucija u kategoriji C21. Podsjetimo, na ideju i prijedlog PK Zadar, HPSOI je prihvatio kategoriju plivača s Down sindromom kao zasebnu kategoriju; ovo je 2.natjecanje HPSOI-a na kojem je aktivna nova kategorija plivača.

Iako su bili 10 dana bez treninga u bazenu, naši predstavnici u Zagrebu su obavili sjajan posao. Uspjeh je tim veći jer se natjecanje odvijalo u 50m bazenu.

Lucija je došla do 3 prva mjesta: 50 slobodno 40.59 čime je isplivala i 1.mjesto u apsolutnom poretku kod plivačica 100 prsno 2:01.01., 200 mješovito 4.11.40

Čestitke Luciji na 3 osobna rekorda, Lucija se intenzivno sprema za svjetsko prvenstvo plivača s down sindromom oje će se održati u srpnju u Firenzi.

Do osobnih rekorda, medalje i plasmana u apsolutnom poretku došao je i Mario Mrčela. Mario je uzeo 1.mjesto u kategoriji S14 na 100m prsno sa 1:54.75 čime je otplivao i 2.mjesto u apsolutnom poretku te 4.mjesto na 100m slobodno sa 1:30.94.

Iz Kluba doznajemo da su ponosni na rezultate koje ovo dvoje plivača kontinuirano i bez iznimke donose u Zadar!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...