NP Paklenica predstavlja projekt “Zeleno srce kuca za nas”, ulaz za mlađe od 18 godina besplatan

S više od 40 različitih aktivnosti hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode obilježit će Dan zaštite prirode RH, Međunarodni dan bioraznolikosti te Europski dan parkova.

U okviru brenda Parkovi Hrvatske, a u organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode, 8 nacionalnih i 11 parkova prirode te UNDP-ovog projekta PARCS, od 21. do 29. svibnja obilježit će se prvi Tjedan parkova Hrvatske. Kroz tjedan dana hrvatski će parkovi brojnim zanimljivim događanjima za posjetitelje obilježiti i Dan zaštite prirode RH i Međunarodni dan bioraznolikosti 22. svibnja te Europski dan parkova 24. svibnja.

Po očuvanoj prirodi Hrvatska je, naime, jedna od najbogatijih zemalja pa se s pravom može reći kako je Hrvatska park Europe. Predavanja i natjecanja za učenike osnovnih škola, edukativne radionice, volonterski programi čišćenja okoliša i podmorja, predstavljanje ponuda lokalnih proizvođača autohtonih proizvoda te natjecateljske utrke samo su neke od aktivnosti kojima javne ustanove u sklopu Tjedna parkova Hrvatske žele pokazati lokalnom stanovništvu, ali i široj javnosti, kakvim sve prirodnim bogatstvima Hrvatska obiluje.

“Zeleno srce kuca za nas” naziv je projekta kojim će se Nacionalni park Paklenica u petak, 27. svibnja pridružiti obilježavanju Tjedna parkova Hrvatske. Kroz likovne i literarne natječaje djeci osnovnih škola nastojat će se približiti važnost zaštićenih područja te raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta. Program počinje u 12:00 sati u dvorištu upravne zgrade Javen ustanove „Nacionalni park Paklenica“, a uključuje glazbene sadržaje i društvene igre za djecu. Po završetku programa, oko 14:00, posjetitelji će moći sudjelovati u šetnji poučnom stazom Pjeskarica.
Nacionalni park Paklenica ovom prigodom osigurava slobodan ulaz za sve posjetitelje mlađe od 18 godina.

Želja je organizatora da Tjedan parkova Hrvatske postane tradicionalna manifestacija kojom će 8 nacionalnih i 11 parkova prirode otvoriti glavni dio sezone. Više informacija o ovogodišnjem Tjednu parkova Hrvatske, kao i precizan raspored događanja dostupni su na www.parkovihrvatske.hr .

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...