Bliži se početak zadarskog turnira u basketu pod ingerencijom FIBA-e!

U subotu 18. lipnja s početkom u 16 sati na igralištu Mornarica u Zadru održat će se turnir u basketu – ZadarOpen3x3.

Riječ je o turniru koji je licenciran na službenim FIBA-inim stranicama. Cilj je krovne svjetske košarkaške organizacije unificirati basket natjecanja na cijelom svijetu.

ZadarOpen3x3 je satelitski turnir za Malbée Lipk 3X3 Challenger 2016, koji je uz moskovski Moskow Open jedini turnir  u Europi iz razine Challengera s kojega dvije ekipe idu na Masters u Pragu.

Valja napomenuti i to kako je Zadar jedini satelitski turnir u cijeloj Hrvatskoj koji osigurava mjesto na jakom Lipičkom eventu.

Uz to što vodi u Lipik turnir osigurava pobjedniku i mjesto na završnici nacionalnog 3X3 turnira u organizaciji HKS-a koja će se održati upravo u Zadru u sklopu odigravanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta 2016 (ZDBT 2016).

U Zadru postoji velik broj ekipa koje igraju uličnu košarku. Dosadašnje organizacije turnira u uličnoj košarci su bile jako dobro posjećene i kvalitetno organizirane, ali je problem bio taj što bi ti turniri bili lokalnog karaktera tj. takvi turniri nisu bili povezani u mrežu turnira diljem svijeta u organizaciji krovne košarkaške asocijacije FIBA-e. Organizacijom ZadarOpen 3X3 želi se povezati Zadar s ostatkom svijeta.

Na turniru sudjeluje 12 hrvatskih ekipa. Osam ponajboljih već je potvrdilo svoj nastup, četiri mjesta ostala su slobodna. Prijaviti se možete putem emaila: [email protected] ili [email protected]

Organizatori turnira su Hrvoje Ćuška iz ekipe Mosa Fowiki i Zvonimir Baričević iz ekipe Pulestri. Partner turnira je tvrtka S-event.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...