Prijave za 6. Foto dane mladih produžene do 30. lipnja 2016.

Rok za prijavu za ovogodišnje Foto dane mladih produžen je za deset dana pa se tako mladi fotografi, između 16 i 21 godinu, do 30. lipnja 2016. mogu prijaviti i osigurati si mjesto među 50 najboljih natjecatelja iz 6 zemalja!

Kako bismo našim natjecateljima osigurali pravu fotografsku avanturu na 6. Foto danima mladih koji se i ove godine održavaju u Karlovcu, a uslijed pomicanja datuma održavanja manifestacije (od 22. do 26. kolovoza 2016.), organizacijski tim odlučio je produžiti rok za prijavu i tako pružiti još jednu priliku zaljubljenicima u fotografiju.

Postupak prijave je vrlo jednostavan i sve što budući natjecatelji trebaju učiniti jest ispuniti online prijavnicu i poslati svoje najbolje fotografije kojima će očarati žiri i ući u natjecanje. Osim natjecanja u kategorijama turističke, reklamne i umjetničke fotografije, mladi fotografi kroz intenzivan program razmjenjuju svoja znanja i vještine, učeći od istaknutih fotografa te imaju priliku napraviti svoje prve korake u svojoj karijeri.

Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i priprema za njihov budući posao. Projekt uz turizam i reklamnu fotografiju promiče fotografiju kao umjetnost te mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju s njom, pokažu što znaju, međusobno razmjenjuju iskustva i nauče nešto novo. Uz dio koji je posvećen ljubiteljima fotografije, ova manifestacija namijenjena je i posjetiteljima, a donosi i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj u festivalskom dijelu programa. Drugu godinu za redom projekt je međunarodni te uključuje sudionike iz zemalja regije. 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, natjecat će se za titulu najboljeg, a sastavni dio projekta su i izložbe fotografija diljem Hrvatske, radionice, predavanja te atraktivni filmski i glazbeni sadržaj.

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a potporu i pokroviteljstvo Foto dana mladih prethodnih je godina pružilo i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske kao i Odbor za turizam Hrvatskog sabora. Značaj je ovakve potpore mladim organizatorima velik te pruža dodatnu motivaciju i snagu za pripremu daleko najboljih Foto dana mladih do sada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...