Rođendan bure centra

Foto: Održan koncertni spektakl Tomislava Bralića i klape Intrade u Biogradu na Moru

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Koncert Tomislava Bralića i klape Intrade inače je glazbena poslastica i kruna višednevne rođendanske proslave petog rođendana Bure centra koja je obilovala raznim događanjima i mnogobrojnim iznenađenjima. A kako je bilo u samoj završnici u subotu, 2. srpnja, vidjet ćemo u nastavku ovog priloga.

Počelo je ujutro rezanjem rođendanske torte i izvlačenjem dobitnika velike nagradne igre „Krstarenje mediteranom uz Bure centar“ koju su izvukli štićenici Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov. Sretna dobitnica ove nagrade je Radmila Eškinja, otkrio mi je voditelj ovog događaja – Igor Jelenić Toto, inače poznati zadarski voditelj, animator, pjevač, frontman benda „Toto i kraljice“ itd.

U subotu je poslijepodnevnim satima, uoči velikog koncerta Tomislava Bralića i klape Intrade, održano veliko finale nogometnog turnira u organizaciji sportskih stručnjaka fitess centra Balboa Gym. Mladi su nogometaši u utakmicama davali sve od sebe, Lovre Mikas sudio. U samoj završnici protiv ekipe „Vatreni“, ekipa „Primorac“ u sastavu Stipe Došen, Leon Golem, Jakov Došen, Luka Crnjak, Roko Lukšić, proglašena je najboljom, dok su ekipa „Drage“ osvojile treće mjesto. Voditeljica marketinga Bure centra Barbara Rašin podijelila im je diplome i pobjednički pehar. Uz animacijski program za djecu i besplatno šminkanje tzv. face painting te noćni šoping uz brojne pogodnosti, besplatni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade već u 20 sati okupio je nevjerojatan broj vjernih fanova i zaljubljenika u klapsku pjesmu. Nešto kasnije na vanjskom dijelu Bure centra započeli su koncert za pamćenje pjesmama  „Lipoto moja“, „Karta ljubavi“, „Sritan čovik“, „Cviće“, „Ribar san stari“, „Ispod tvoje boloture“ i dr. i još su jednom opravdali reputaciju profesionalaca i status ponajbolje hrvatske klapske atrakcije na cjelovečernjom koncertu odrađenom uz sjajnu visoku produkciju i scenografiju. Više stotina zaljubljenika u klapsku pjesmu pjevalo je uglas njihove brojne hitove, a nakon stanke za odmor uz spomenute još i ove u nizu: „Samo more nosin ja u duši“, „Zašto uvik pivan“, „Ane moja“, „Kuća kraj ferala“, „Nisan te sriće“, „Zalutali pogled“. Prvi tenor klape Lovre Eškinja iz Sv. Filip i Jakova je u više navrata imao zapažene solo dionice, naročito u „Meni ne more bit“, „Ne diraj moju ljubav“. Uslijedio je jedan niz najpoznatijih dalmatinskih evergreena gdje se u jednoj pjesmi i Ive Baričić iz Svetog Filip i Jakova na poziv Tomislava Bralića odvažio javno nastupiti. Bila je to u pjesmi „Nadalina“ gdje je Baričić citirao legendarne stihove.

Članovi su klape Intrade prvi tenor Lovre Eškinja, drugi tenori Zdenko Knežević i Ante Šindija, baritoni Tomislav Bralić i Nikica Gregov, basovi Nenad Kužat, Vinko Sikirić i Mladen Brižić, na gitari ih prati Davor Petrović i s klavijaturama Edi Bučić. No ono što ovu skupinu razlikuje od ostalih, možda jedanko kvalitetnih, je jedan Bogom dan, neponovljiv baršunasti bariton njihovog soliste, pjevača Tomislava Bralića.

Za kraj su dvoiposatnog koncerta otpjevali „Zora bila“, ali ih je razgaljena publika po završetku koncerta nekoliko puta vraćala na binu. U samoj završnici otpjevali su hitove „Croatia iz duše te ljubim“, „Uzorita“, „Kapetane tribali bi doma“, „Ne dirajte mi ravnicu“, a pjesmu za novi Splitski festival pod nazivom „Ne mogu te pristat ljubit“ biogradska publika je imala priliku premijerno čuti.

Uz sve to, vidno raspoloženi Bralić imao je dovoljno strpljenja i volje slikati se s fanovima i potpisivati CD – e sa svojim  mnogobrojnim hitovima. Među publikom je bilo domaćih i stranih gostiju, najviše iz Slovenije, koji su zacijelo s ovog mjesta ponijeli predivnu uspomenu, dašak biogradskog ljeta i Dalmacije i svega onoga o čemu Tomislav Bralić i klapa Intrade pjevaju. Koliko su Bralić i njegova klapa popularni u Sloveniji govori i činjenica što su grupa slovenskih državljana na koncert stigli odjeveni u majicama s natpisom „SITAN ČOVIK“, što je naziv pjesme i cijelog njihovog albuma iz 2012. godine. A za cijeli ovaj koncert može se zahvaliti čelnim ljudima iz Bure centra koji svojim gostima i kupcima uvijek osiguraju najbolje od najboljih.

Ostavi komentar koristeći Facebook