Stand-up komedija Željka Pervana „Na komadiću Europe“ sljedeći ponedjeljak

Najbolji stand up komičar na ovim prostorima, Željko Pervan, izvest će svoju novu predstavu ‘Na komadiću Europe’ u ponedjeljak 25.07. u 21.00 Arsenal u Zadru.

Prodaja ulaznica od 60 kn na prodajnim mjestima www.eventim.hr

Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više.

Valja napomenuti da se za gostovanja Željka Pervana ulaznice rasprodaju i nekoliko dana prije predstave.

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice.

pervan novi plakat b2

Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

U posljednje vrijeme angažiran je na dva zanimljiva projekta: „Pervanov dnevnik“ na RTL televiziji nova je forma gdje se Pervan dotiče tjednih političkih tema i obradjuje ih na svoj zanimljiv i svojevrstan način.

Serija „Kud puklo da puklo“ na Nova TV ruši sve rekorde gledanosti. Podaci istraživanja AGB Nielsena govore da tu seriju gdje Pervan igra jednu od glavnih uloga dnevno gleda čak 820 000 gledatelja. Fantastično.

Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV. Upoznao je Zlatana Zuhrića Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima. Izradio je koncept satiričnog, bezobraznog showa “Zločesta djeca”, gdje je upoznao i sprijateljio sa Vinkom Grubišićem i nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot ‘Servus Zagreb’, sinkronizirani dnevnik i druge emisije ili filmovi (kao na primjer film ‘Ime ruže’, (razgovor Hloverke i Dražena Budiše).

U to vrijeme imao je male nastupe i u manje hvaljenom humorističkom showu “Jel’ me neko tražio”.

Na OTV-u Pervan započinje i humoristički show ‘Večernja škola’; u toj spontanoj, većinom improviziranoj emisiji glumio je profesora u večernjoj školi koji je podučavao četiri odrasle osobe: Aljošu, Denisa, Antimona i Tetka (Zlatan Zuhrić Zuhra, Mladen Horvat, Ahmed El Rahim, Đuro Utješanović), te sa njima raspravljao o svijetu i životu. Šale su se zbijale na račun političara, plaća, umirovljenika, Čeha, Slovenije i drugih tema.

Godine 2004. angažman je Pervanu ponudio HRT. Pervan je s oduševljenjem prihvatio, te je dobio dvije emisije u kojima je bio voditelj; osim ‘Večernje škole’ vodio je i kviz ‘Uzmi ili ostavi’. Nastupio je i kao stand up komičar na turneji po Hrvatskoj pod nazivom ‘Božanstvena komedija’. Godine 2006. osvojio je nagradu Večernjakov “Ekran” u kategoriji Muška TV osoba – informativni i kulturni sadržaj, za emisiju “Večernja škola”.

Naime, Željko Pervan godinama tijekom ljeta stanuje u Kašteliru pored Poreča, i ističe da mu je istarska publika medju najdražima i da se tu osjeća kao svoj medju svojima. Njegova doradjena predstava „Božanstvena komedija” koju je preoblikovao u novu komediju pod nazivom „Na rubu Europe“, vrhunac je stand up komedije u Hrvatskoj. Od nastanka legendarne večernje škole do sada nekoliko puta pohodio je hrvatske gradove (ali i susjedne države:Sloveniju, BiH…)i skoro uvijek se tražila ulaznica više. Njemu su omiljene teme Slovenci i žene . Ismijava i želju Hrvatske da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska “koja ima 24 kilometra autoputa” i Italija u kojoj, čuo je, “nema mita i korupcije”.

Na nišan je HDZ, ali i SDP. Komentira i akciju “Kupujte hrvatsko”. “S čim?”, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda na komentira i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa ?). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da imaju koče a svoje ribe sve znaju po imenu. Imaju i jednog ugora koji je, đubre, narastao pa je sada pola u Hrvatskoj a polovinom u Sloveniji.

Ipak, Pervan se osjeća kao kod kuće kada je riječ o odnosima žena i muškaraca. “Čim žena kaže ‘da’, u crkvi dobije 50 kila. Onda bi je mladoženja trebao prevesti preko kućnog praga. S čim? S viljuškarom?”. Ne ostao dužan ni muškima: “Mi se borimo, lovimo, ulazimo u HDZ, ali bojimo se žena”, komentirao je u svom zajedljivom stilu.

Njegova je satira ipak doseže vrhunac zajedljivosti kada je spomene Zakon o zabrani pušenja. “Samo nemojte pušiti, kaže onaj ministar zdravstva, kako mu je ime, a od 50 reklama, 49 je za pivo koje reklamiraju sve mlađi glumci. Ali to nije bitno, samo loči. Pušenje ubija, a ovo kao ne”, u svom stilu pita se Pervan koji kaže da u kafićima zamoli konobara da ga odvoji od onih koji piju alkohol jer mu bazdi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...