UZ DANIJELU MARTINOVIĆ U ARSENALU Spektakularnom večerom u Zadru sinoć otvoren – Tuna, Sushi & Wine Festival!

U Zadru je sinoć otvoren Tuna, Sushi & Wine Festival!

I to kako, spektakularnom, bogatom i slasnom, ekskluzivnom, gala večerom s jelovnikom složenom i služenom u četiri slijeda, isključivo od ribljih jela pripravljenih od morskih namirnica probranih iz asortimana najpoznatijih zadarskih marikulturnih tvrtki, uz koncert popularne Danijele Martinović koja je oduševila prisutne u Arsenalu, među kojima i ministricu turizma Nikolinu Brnjac.

Poručila je kako festival objedinjuje sve ono što su i ciljevi Vlade, od održivog cjelogodišnjeg turizma i promocije autohtonih proizvoda do naše jadranske plave ribe i očuvanja prirodnog okoliša…

Kako na gornjoj etaži Arsenala, tako i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka u parteru kluba, složeni su bili u suradnji tvrtkama partnerima festivala i Ilirijnih kulinarskih timova. U pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovali su chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima. Namirnice za gala večeru osigurali su Pelagos Net Farma, Cromaris i Marikomer, Jadran tuna i Kali tuna.

A četiri slijeda servirane večere izgledala su ovako: bluefin tuna nigiri & hosomaki, crni ravioli punjeni mesom od kozica, demiglace od škampa, listovi grana padano, fileti jadranske tune i zubatca, blitva na dalmatinski te creme brulee s limunom. Na foodie otocima u donjem dijelu Arsenala imalo se priliku degustirati mnoštvo manjih maštovitih zalogaja koji su mogli zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane: od dalmatinskih jela poput salate od hobotnice, paštete od bakalara i marinirane ribe preko talijanskih ribljih carpaccia, pa sve do japanskih nigirija, sushi rolica, sahimija, hosomaki rolica i gyoze s filetima hame, uz to bili su tu i peruanski cevice od sabljarke, pa i fast food riblji zalogaji – mini burgeri od tune, mini ražnjići s tunom, riblji pohanci, canapei i riblje salate… preko dvadeset različitih ribljih zalogaja od vrhunskih namirnica iz mora i uzgajališta oko Zadra. Na šestom otoku prodavala su se vrhunska vina zadarskih vinara po promotivnim cijenama, a uz miješane koktele Maraskina tima.

Festival se nastavlja danas, u subotu, ujutro na Trgu Petra Zoranića s velikom ribljom marendom Powered by Pelagos Net Farma Jadran tuna, koju će pripremiti kulinarski timovi restorana s azijskom hranom Maguro i street fooda Burgers & More, a bezalkoholne koktele će pripremati djeca u organizaciji Udruge barmena B2B. Ulaz na festivalski trg i predviđene koncerte na njemu je, naravno, besplatan…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...