Za radove na plaži u srcu sezone Vodovod ima objašnjenje – oni to smiju!

Od utorka do četvrtka trajali su radovi komunalne tvrtke Vodovod d.o.o. na plaži Punta Bajlo u Arbanasima te su isti izvođeni teškom mašinerijom, unatoč činjenici da je plaža u tom razdoblju bila krcata turistima, ali i lokalnim ljudima željnima mira.

Vijest nam je dojavila čitateljica, ogorčena što Vodovod radove izvodi u sedmome mjesecu, pitajući se gdje je Vodovod bio tijekom cijele godine. S pravom se upitala i nisu li radovi tijekom sezone zabranjeni, no Tomislav Matek iz Vodovoda kaže nam – za Vodovod ne!

Vodovod d.o.o. Zadar je na plaži Punta Bajlo vršio radove izvođenja priključka na vodoopskrbni sustav i to za potrebe javnih tuševa. Radovi su započeti 5. srpnja i dovršeni su danas tijekom dana. Moramo naglasiti da radovi izvođenja priključka na vodoopskrbni sustav nisu zabranjeni tijekom turističke sezone. Nažalost, tijekom spomenutih radova priključenja utvrđeno je da je cijev na koju je bilo potrebno izvršiti spajanje u lošem stanju, te da putem iste neće biti moguća kvalitetna vodoopskrba obzirom na zahtjeve predviđene potrošnje stoga smo se odlučili na rekonstrukciji predmetne cijevi. Opravdano smatramo da je naš postupak ispravan obzirom da se radi o cilju koji je od javnog interesa, a vrijeme izvođenja radova prilagođeno je činjenici da se radi o plaži na kojoj se već u ranim jutarnjim satima nalaze kupači, odgovorio nam je na naš upit Tomislav Matek, direktor Vodovoda.

Srećom, sada su radovi gotovi, a tuševi postavljeni pa ubuduće ako vidite gradske komunalce u izvođenju radova u neprimjereno doba – zažmirite, budući da možete napraviti malo pa čak i ništa da njihov posao zaustavite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...