HGK traži odgodu početka školske godine radi turizma, profesori im se nasmijali u lice

Iz Hrvatske gospodarske komore poslali su zahtjev da se odgodi početak školske godine kako bi se omogućila dulja sezona. U jučerašnjim vijestima RTL-a ističu kako su iz HGK na ovu ideju došli već i prije, ali sada je prijedlog dodatno konkretiziran, piše Srednja.hr

Kasniji početak za dulju sezonu domaćim turistima

Osim što je odgoda važna za iznajmljivače čija djeca idu u školu, smatraju kako bi kasniji početak nastave produljio sezonu i za domaće turiste, koji su vrlo važan segment turističke potražnje.

– Treba uključiti sve, školstvo, profesore, roditelje i širu zajednicu u te razgovore. Onda za 2018. godinu bi se moglo tijekom 2017. dogovoriti te uvjete. Gdje ima volje ima i načina. Nitko ne bi bio time oštećen, a kada se sumiraju sve koristi od toga, mislim da bi to bio dobar potez, rekao je za RTL predsjednik Zajednice obiteljskog turizma HGK Nedo Pirezić.

Profesori prijedlog komentiraju s podsmijehom

Za odgodu se zalažu iznajmljivači iz Istre i Dalmacije. Ideju je podržao i tehnički ministar, ali njegova podrška malo znači te se za ovakvu odluku ipak mora čekati sastavljanje vlade.

Na Facebook stranici Nastavnici.org profesori ovaj prijedlog komentiraju s podsmijehom. Većina ne podržava ideju te upozoravaju da bi obrazovanje trebalo biti na prvom mjestu.

– Sve je rečeno u prijašnjim komentarima i nemam što dodati osim da tim iznajmljivačima još nešto treba biti jasno: djeca prije svega trebaju ići u školu, to je za njih najvažnije, a tek onda sve drugo. Pogotovo rad odnosno pomaganje u turizmu, upozorio je jedan od nastavnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...