„Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ stiže u Sv.Filip i Jakov i donosi knjigu, kazalište i glazbu

Sv.Filip i Jakov, 3. kolovoza 2016. – Kulturno-turistička manifestacija „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ stiže u Sv.Filip i Jakov na Veliki mul. Brojni posjetitelji i turisti uživati će u bogatom književnom i kulturnom programu: promociji više od 3.000 stranih i domaćih naslova, književnoj večeri te predstavama za djecu i odrasle.

Djeca na palubi Broda moći će gledati predstavu „Velika staklena avantura“, a predstava o životu Marije Jurić Zagorke „Kakva majka, takva kći“ održat će se ispred Stare škole. Vjerujemo da će brojna publika uživati u vrhunskoj izvedbi Mirte Zečević i Mie Krajcar.

Na druženju s književnicima ispred Broda biti će pjesnik, kritičar i esejist Davor Šalat te pjesnikinja Lana Derkač pa će se u sklopu predstavljanja pisaca posjetitelji, osim s njima, družiti s Rosie Kugli, Silvijom Šesto, Sonjom Zubović, Kasmirom Huseinovićem, Enesom Kiševićem i Stjepom Martinovićem. U Sv.Filip i Jakovu će im se pridružiti i filipjanski pisac Igor Eškinja čija je kratka priča DRUGA OSOBA bila izabrana kao jedna od 20 najboljih priča za ljeto 2010. Igor će ujedno predstaviti i svoju knjigu kratkih priča „Priče iz male ulice“.

Nakon Raba, „Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ trebao je uploviti u Zadar, ali zbog poteškoća s osiguranjem veza stigao je dan ranije u Sv.Filip i Jakov.

Knjižara na otvorenom na Velikom mulu svoja vrata otvara u srijedu 3.kolovoza u poslijepodnevnim satima.

Program domaćina i suorganizatora Turističke zajednice općine Sv.Filip i Jakov započet će na pozornici ispred broda u 20,00 sati. S obzirom da je Turistička zajednica općine Sv.Filip i Jakov bila najbolji suorganizator 2008, 2009 i 2010 godine dobila je u trajno vlasništvo Zlatnu statuu MasterCarda.

I ove godine uz Brod će se predstaviti Udruga glagoljaša Zadar-Ogranak Sv.Filip i Jakov koja priprema kreativnu radionicu za djecu – pisanje glagoljicom u kojoj tradicionalno sudjeluju domaći i turisti. Moći će se pogledati izložba slika likovne kolonije koju je pripremilo Slovensko kulturno društvo LIPA iz Zadra na čelu s Jožom Arzenšekom iz Turnja.

U glazbenom dijelu sudjelovat će mladi pjevači Tonka Brzić ( 4.razred ) iz Sv.Filip i Jakova s pjesmama Nine kraljić „Zaljuljali smo svijet“ i Kate Perry „Roar“, Cvita Bezinović ( 4.r.) iz Turnja s pjesmama Tajči- „Hajde da ludujemo „ i Ronettes „Be my baby“ ,. Zara Kadija i Ramona Žunić pjevat će u duetu pjesmu od Maje Šuput, a članovi plesne Udruge PRVI PLES iz Sv.Filip i Jakova će nas kao i svake godine razveseliti svojim plesnim koreografijama. Program će voditi Cvita Bezinović učenica 4 razreda OŠ Sv.Filip i Jakov.

Nakon programa domaćina za najmlađe će se održati kazališna predstava „Velika staklena avantura“ koja će se održati u 20.30 sati na atraktivnoj pozornici, na palubi Broda.

Književna večer s piscima i pjesnicima na pozornici ispred Broda počinje u 21.00 sat.

Na programu je i kazališna predstava „Kakva majka, takva kći“ koja počinje u 21.30 sati na pozornici ispred Stare škole ( pokraj nove crkve Sv.Filip i Jakova ). Svi programi su besplatni.

Kako je ova turneja posvećena upravo Zagorki kao jednoj od naših najpoznatijih i najčitanijih književnica, na Brodu su, uz pregršt domaćih i stranih naslova, dostupne i sve njezine knjige. U bogatoj zbirci literature nalazi se i knjiga „20+1 najbolja priča za ljeto 2016” u kojoj je i priča „Otok“ ovogodišnje pobjednice natječaja za najbolju kratku priču Marije Rakić Mimice. Za svaku kupnju knjiga tijekom Mastercard Happy Houra od 18.00 do 19.00 sati, korisnici Mastercard kartica mogu ostvariti 10% popusta, a za svako plaćanje dobit će i prigodan poklon.

„Mastercard Brod knjižara – Brod kulture“ do 5. kolovoza posjetit će još dva mjesta na našoj obali: Zlarin (4. kolovoza) i Trogir (5. kolovoza).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...