Speleologa prikliještila stijena u jami na Velebitu, HGSS trenutno u akciji spašavanja!

Prilikom istraživanja jame Klementina na srednjem Velebitu, na dubini od 140 metara, speleologa iz Karlovca (22 godine) priklještila je stijena koja se zbog uskih kanala odlomila na njega. U nemogućnosti da mu pomognu, kolege koji su bili s njim u jami su jučer u 20,30 h uspjeli pozvatu u pomoć HGSS.

Započela je dramatična akcija u kojoj sudjeluje 38 pripadnika HGSS-a. Najprije se do njega spustila ekipa koja ga je uspjela osloboditi iz kamenog odrona i liječnica HGSS-a koja ga je pregledala i zbrinula.

Spelolog nije teško ozlijeđen i sada se pod liječničkom paskom u bivaku u jami, odmara i priprema za transport prema gore. Za to vrijeme drugi dio tima HGSS-a radi na proširivanju uskih jamskih kanala kroz koje transport treba proći. Nakon toga pristupiti će se izvlačenje speleologa iz jame.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...