Nacionalni projekt Koš za koš; Sretni dječji osmijesi na obnovljenom košarkaškom igralištu u Karlovcu

Europski tjedan sporta nastavlja s popularizacijom sportova i aktivnostima diljem Hrvatske. Nacionalni projekt Koš za Koš u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta predao je Karlovčanima obnovljeno igralište pored Gimnazije Karlovac. Ono će zasigurno privući mnoge karlovačke ljubitelje košarke, ali i bez sumnje stvoriti neke nove zaljubljenike u ovaj sport. To i jest cilj projekta Koš za Koš koji obnovom zapuštenih kvartovskih igrališta diljem Hrvatske nastoji popularizirati košarku i sport te vratiti mlade na zapuštena igrališta. Ovo karlovačko, drugo je obnovljeno u sklopu ovog projekta, a zablistalo je novim tablama i mrežicama, klupama i drugim novitetima. Mladi karlovački talenti odmah su iskušali novu opremu kroz igru tri na tri, a terenom će bez sumnje uskoro svakodnevno odzvanjati zvuk igre. Projekt Koš za Koš pokrenula je zadarska agencija S Event.

– Drago nam je da je Karlovac kao grad duge i bogate košarkaše povijesti nova stanica projekta Koš za Koš. U suradnji i uz veliku pomoć Europskog tjedna sporta te Ministarstva sporta, uspjeli smo vratiti osmijeh na lice mladim ljubiteljima košarke. Ovo je početak jedne nove suradnje s košarkašima Karlovca koja će se zasigurno nastaviti u godinama koje su pred nama!, izjavila je Zdenka Zrilić, organizatorica projekta.

Grad na četiri rijeke nekoć je živio za košarku, a bogata i slavna prošlost ovog sporta mladim Karlovčanima skoro je nepoznata. Novouređeno igralište Gimnazije Karlovac pomoći će vratiti sport koji im je nekoć donosio toliko ponosa, a danas je pomalo zaboravljen.

– Europski tjedan sporta ove godine brojnim aktivnostima aktivira Hrvatsku. Obnova ovog igrališta samo je početak aktivacije naših mladih. Želja Europske komisije i nas u Hrvatskoj je promjena loših navika i statistika. Svakim novim Tjednom sporta Hrvatsku želimo učiniti zdravijom!, izjavila je koordinatorica Europskog tjedna sporta Marija Crnković. Obnova igrališta u Karlovcu održala se u sklopu Europskog tjedna sporta, inicijative Europske komisije. Veliko finale Europskog tjedna sporta 2016. održat će se danas, 17. rujna od 12 do 20 sati u Dubrovniku na plaži Banje cjelodnevnim prikazom aktivnosti i sportova na vodi. Mladi košarkaši već će iduće godine imati prilike zaigrati na Zadar Dogus Basketball Tournamentu. Turnir se pak ove godine održava od 22. do 25 rujna u dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku. Turnir se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović. Uz ekipu KK Zadar, na turniru igraju zagrebačka KK Cedevita, sudionik ovogišnjeg Final 4 Eurolige Lokomotiv Kuban, podgorička KK Budućnost Voli. Treću godinu zaredom nastupaju i dvije turske momčadi, ambiciozna Darussafaka Dogus te još jedan sudionik ovogodišnjeg Final 4 Eurolige, turski div Fenerbahce.

Vaše kvartovsko igralište koje treba obnovu u projektu Koš za koš možete prijaviti na e-mail: [email protected].

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...