Čilić pobjesnio na francuske novinare i odbio im dati izjavu!

Iako prilično buran, prvi dan polufinalnog dvoboja Davisova kupa između Hrvatske i Francuske u Zadru ipak je završio donekle očekivanim omjerom 1:1. Francuzi su poveli nakon što je iskusni Richard Gasquet pobijedio 19-godišnjeg Bornu Ćorića sa 6:2, 7:6 (5), 6:1, poslije malo više od dva sata igre. Zbog ozljede koljena, Borna u posljednje vrijeme gotovo da i nije trenirao i to se osjetilo.

Naš je tinejdžer samo u drugom setu bio ravnopravan suparnik prvom francuskom reketu. Servirao je tada Ćorić, pri vodstvu od 5:4, za izjednačenje u setovima, ali nije uspio, iako je stigao suparnikovih 0:40. U tie-breaku poveo je s 3:1, ali je potom Francuz osvojio pet poena za redom. Imao je Gasquet pri vodstvu od 6:5 tri set-lopte, Borna je spasio dvije, ali treću nije, piše Večernji.hr.

Marin Čilić koji je igrao u majici s kockicama ostao je na terenu dulje nego je to želio (oko tri sata) jer mu Lucas Pouille nije dao puno lakih poena, osim u prvom setu. Marin je pobijedio sa 6:1, 7:6 (4), 2:6, 6:2, ali prilično se tjelesno potrošio. Što ne znači da se do današnjeg dvoboja parova u 15 sati neće oporaviti. Francuska kombinacija je gotovo sigurna (Mahut/Herbert), no kod nas bi Dodig mogao zaigrati u paru s Draganjom, ali i s Čilićem.

– Bilo je jako vlažno u dvorani i prilično sam se znojio. No, nisam preumoran. Vidjet ćemo hoću li igrati u paru, moramo potražiti najbolju moguću priliku za tri boda. Hvala našim navijačima, nije im bilo lako nadjačavati se s “naoružanim” Francuzima – napomenuo je Čilić koji je došao na razgovor francuskoj televiziji (jer je na to obvezan), ali je odbio odgovarati na pitanja, nezadovoljan načinom na koji se u prijenosu govorilo o njegovoj svojedobnoj doping-aferi u kojoj je na kraju oslobođen svake krivnje.

– Izgovorio je neke neprovjerene činjenice, no kasnije mi se ispričao – otkrio je Marin.

Ambijent u dvorani Krešimira Ćosića u kojoj se okupilo oko 5500 gledatelja (kapacitet je 7500) bio je prilično dobar, no notu su mu davali francuski navijači.

Imali su sa sobom cijeli orkestar i dva megafona.

Na trenutke su ih ipak uspjevali nadjačati naši navijači koji su došli odasvud: iz Zadra i okolice, ali i iz Zagreba, Ivanca, Požege, Imotskoga, Malog Lošinja te iz hercegovačkih gradova Čitluka, Čapljine, Širokoga Brijega, Gruda i, naravno, Međugorja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...