Vesela mobilna dentalna ambulanta – Zubomobil posjetila je učenike OŠ Petra Zoranića u Ninu

Zubomobil oduševio mališane u Ninu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Orbit je danas u sklopu kampanje ”Orbit daruje osmijeh” koju provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine posjetio mališane u Osnovnoj školi Petra Zoranića u Ninu. Učenike od 1.- 4. razreda iznenadio je Zubomobil, mobilna dentalna ambulanta koja je trenutno na turneji po osnovnim školama diljem Hrvatske. Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata proveo je preventivne dentalne preglede učenika te im održao predavanje o važnosti pravilne dentalne higijene.

Posjet Zubomobila nije bio samo preventivno-edukativne naravi već je za cilj imao i suzbiti strah od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila. Dodatno veselje unio je i posjet ambasadora kampanje, komičara Luke Bulića, koji je mališanima podijelio diplome za hrabrost i lijep osmijeh te uručio Orbit poklon pakete. Svih šezdesetak pregledanih učenika dobilo je i ”Orbit zubne karte” u kojima je upisano stanje njihovih zubi te preporuke za eventualne daljnje korake za roditelje u slučajevima u kojima je kod djeteta zabilježen problem u njegovu dentalnu zdravlju.

Zubomobil je na turneju krenuo 19. rujna te je dosad obišao 9 gradova – Cavtat, Ston, Metković, Makarsku, Solin, Trogir, Drniš, Knin i Benkovac. Nakon Nina uputit će se prema Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

O projektu “Orbit daruje osmijeh”

Projekt “Orbit daruje osmijeh” dio je globalne Orbit® Smile Back™ inicijative koja diljem svijeta podupire aktivnosti s ciljem zaštite oralnog zdravlja djece. Pomoć u zaštiti zdravlja zubi naših najmlađih osigurava im potrebno samopouzdanje za iskren i zarazan osmijeh. U trenucima kad četkanje zubi nije moguće, konzumacija guma za žvakanje bez šećera u trajanju od 20 minuta nakon jela dokazano štiti zube te je idealan način za održavanje zubi čistima i zdravima nakon jela i pića.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar