Koncert otvaranja Koncertne sezone Zadar posvećen Igoru Kuljeriću!

U četvrtak 13. listopada, u Crkvi sv. Donata u 20 sati Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića, otvorit će Koncertnu sezonu Zadar 2016. /17. Koncert će biti posvećen Igoru Kuljeriću u povodu 10. godišnjice smrti.

Kuljerić je jedan od najznačajnijih skladatelja 20. stoljeća koji je svoj radni vijek proveo u Zagrebu,  ali koji se školovao u Zadru, gradu uz kojeg je do kraja života ostao trajno vezan. Usko je surađivao s Djevojačkim zborom Glazbene škole Blagoje Bersa i HGPD – Zoranić, pisao skladbe koje su upravo oni praizvodili i s kojima su osvajali brojne nagrade, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Na koncertu će biti izvedena najpoznatija Kuljerićeva skladba posvećena Zadru, Blagoslovi Bože Zadar napisana za Djevojački zbor Glazbene škole Blagoje Bersa, ali i Galiotova pesan,djelo napisano za Zoranić. Dirigent Tonči Bilić ravnat će i djelima kao što su Križu, daj nam milosti, Stabat mater, Gumbelijum roža, fino diši, Molitva, Dute Durule i Deep, deep sorrow.

Solisti će biti mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i pijanistica Katarina Krpan te članovi Zbora, sopranistica Ivan Garaj Korpar, altistica Anastasija Dikmikj, tenor Siniša Galović i bariton Miroslav Živković.

Ulaznice su u prodaji na

-blagajni HNK Zadar od 11 do 13 h i od 18 do 20 h

-ulazu u koncertni prostor

-www.ulaznice.hr

Više informacija na web stranici: www.kuzd.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...