„Reciklirajmo zajedno“ u OŠ Petra Preradovića

Projekt „Reciklirajmo zajedno“ koji se, u suradnji s Čistoćom d.o.o., provodi  s učenicima nižih razreda osnovnih škola, nastavio se i u drugom polugodištu školske godine 2016./2017.

Članice  udruge „Eko-Zadar“ Atana Grbić i Linda Šušteršić provele su koncem listopada 2016.  edukativno-kreativne radionice s četvrtašima  OŠ Petra Preradovića na kojima su djecu učile o štetnosti plastike u okolišu i potrebi selektivnog razdvajanja otpada.

Radionice su protekle u zanimljivoj interakciji s učenicima koji su već upoznati s osnovama zaštite okoliša, te su svoje ekološki osviještene poruke istaknuli na platnenim torbicama koje su oslikavali. Po završetku kreativnog dijela radionice svaki učenik i učenica dobili su „Vodič kroz pravilno odlaganje otpada na području grada Zadra“,  slikovnicu-bojanku „Praktični savjeti  Eko mace“, te po jednu žutu vreću za odvajanje plastičnog otpada, s naputkom da čim se žuta vreća napuni plastičnim otpadom nove vreće mogu  besplatno nabaviti u Čistoći, rekla je Linda Šušteršić.

Jednu od radionica  posjetila i djelatnica Čistoće d.o.o. Vesna Đili koja je pohvalila djecu koja u razredu imaju “papirka” i već od prvog razreda odvajaju papir.

U sklopu ovog projekta tijekom studenog održat će se radionica u Gradskoj knjižnici Zadar, ogranak Arbanasi, na kojoj će djeca uz lik Eko-Mace učiti o pravilnom razdvajanju otpada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...