U posjedu smo dopisa u kojem ninski HDZ objašnjava Kalmeti zašto bi bilo bolje da se ne organizira javni predizborni skup

Nakon informacije da je Županijski odbor HDZ-a na čelu s Božidarom Kalmetom odlučio raspustiti ninski ogranak stranke, za jedan lokalni medij oglasio se i sam Kalmeta potvrdivši da je na zadnje održanoj sjednici ŽO-a bilo rasprave o spomenutom, a kao razlog navodi bojkot stranačkog skupa u predizborno vrijeme od strane Gradskog odbora Nina.

Objašnjenje da radi turističke sezone Nin ne odobrava ni jednu vrstu javnog okupljanja, pa tako ni predstavljanje stranačkih kandidata građanstvu, Kalmeti nije opravdano. Osobito stoga što je u Ninu na vlasti HDZ.

No, da li je ova priča baš toliko pojednostavljena? Da li je Kalmeta od gradonačelnika Emila Ćurka tražio skup, a ovaj je jednostavno rekao ne radi gužve u špici sezone? Nije. Potvrđuje to dopis Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Nin odaslan na adresu Županijskog odora HDZ-a Zadarske županije 22. kolovoza 2016. godine.

U istom bez uvijanja se priznaje kako je ovoj odluci presudila činjenica da je njihov dugogodišnji član Tomislav Ćurko, nakon što je kao protukandidat Božidaru Kalmeti izgubio na izborima za prvog čovjeka županijskog HDZ-a, smijenjen s direktorskog mjesta u gradskoj firmi Čistoća. No, ne kao osveta za osvetu, već zbog bojazni da bi na javnom okupljanju moglo doći do neželjenih izgreda koji bi u vremenu borbe za svaki glas itekako naštetili imidžu čitave stranke.

Smatramo da ne bi bilo u interesu stranke organizirati predizborni skup u Ninu, s obzirom na sve što se događalo za vrijeme i nakon izborne skupštine županijske organizacije hdz-a u svibnju 2016. Bojimo se mogućih izgreda i ekscesa uzrokovanih nezadovoljstvom naših članova odnosom čelnih ljudi Ž.O. HDZ-a prema G.O. HDZ-u Nin, stoji u uvodnom dijelu dopisa.

Na koncu,objašnjavaju, Nin je prethodno isključen iz aktivnosti stranke, pa nije imao prilike predložiti svog kandidata, kao niti raspravljati o imenima kandidata za IX. Izbornu jedinicu, što su smatrali dovoljno dobrim razlogom da ustvrde kako u Ninu nije nužno organizirati promidžbeni predizborni skup.

Otvoreno su napisali kako “revanšizam” Božidara Kalmete koji je uslijedio nakon što se Tomislav Ćurko “usudio” kandidirati za predsjednika ŽO HDZ-a ostavio određene konzekvence – a to je u prvom redu gnjev lokalnog stanovništva privrženog stranci.

Riječ revanšizam odnosi se na radnje prije i nakon izbora provedenih 2016. za predsjednika ŽO HDZ-a. Način i reakcija gospodina Kalmete na činjenicu da je imao na jednim demokratskim izborima protukandidata rezultiralo je takvim radnjama koje ozbiljno narušavaju ugled HDZ-a u cjelini. A te radnje bile su od omalovažavanja protukandidata, prijetnji članovima stranke otkazima ukoliko ne glasaju za Kalmetu, smjena Tomislava Ćurka s mjesta direktora, smjena predstavnika Grada Nina u Nadzornim odborima komunalnih tvrtki u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, nekooptiranja člana G.O. HDZ-a Nina u Županijsku organizaciju, itd…, stoji u dopisu.

Bez obzira na nedemokratske radnje u tada bliskoj prošlosti, u dopisu stoji kako će se HDZ Nina maksimalno angažirati za pobjedu stranke i motivirati sve svoje članove i simpatizere da izađu i daju svoj glas Grozdani Perić.

Dopis HDZ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...