Započele radionice recikliranja tekstila u Centru nezavisne kulture na Relji

Započele su radionice recikliranja tekstila koje provodi udruga „Eko-Zadar“ u sklopu projekta „Zeleni kroj“. Radionice se održavaju u prostoru Centra nezavisne kulture na Relji (Zrinsko Frankopanska 3, nasuprot pošte). Do sada su održane dvije radionice, u četvrtak i petak od 17:00 do 20:00. Polaznice su naučile izraditi kontinuiranu nit od starih majica koja se potom može koristiti za pletenje i heklanje. Također, učili su se i razni načini uplitanja niti te se izradio tepih od starih majica.

Cilj projekta „Zeleni kroj“ je poticanje odgovornog ponašanje građana/ka u domaćinstvu i aktivnog sudjelovanja u očuvanju okoliša putem pravilnog odlaganja otpada i recikliranja. S tim je ciljem i tiskana edukativna brošura „Razmisli! Odvoji! Recikliraj!“. U brošuri se nalaze upute za pravilno odlaganje otpada, ali i kroj za izradu stopera za vrata u obliku sove kao i upute za izradu. Brošuru možete preuzeti u uredu Udruge (Špire Brusine 12) ili na radionicama recikliranja tekstila.

Sljedeća radionica održat će 13.10. u četvrtak s početkom u 17:00 u prostoru Centra nezavisne kulture na Relji. Polaznice će izrađivati stoper za vrata. Preostalo je još nekoliko slobodnih mjesta te pozivamo sve zainteresirane da se odazovu na radionicu. Radionice su besplatne i sav potreban pribor osigurava udruga.

radionica-2

radionica

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...