Danas postani Rimljanka na jedan dan

U sklopu programa povodom obilježavanja Dana Arheološkog muzeja Zadar i Dana grada Zadra, u subotu, 26. studenog 2016. s početkom u 10:00 sati u Arheološkom muzeju Zadar održati će se radionica za građanstvo „Postani Rimljanka na jedan dan”. Ideja za radionicu proizašla je iz izložbe „MEDICAMINA FACIEI FEMINAE”, autorice dr. sc. Kornelije A. Giunio. Radionica je organizirana u suradnji Arheološkog muzeja Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Zadar i mag. pharm. Frane Herende, fitoaromaterapeuta.

Kroz druženje u Antičkom postavu rekonstruirat će se proces uljepšavanja Rimljanke iz patricijske obitelji. Učenici će pod mentorstvom svojih profesorica i muzejskih djelatnica izrađivati frizure i šminkati po uzoru na rimske modele sve prijavljene za sudjelovanje. Na kraju radionice svi sudionici odjenut će rimske tunike i fotografirati se pored kipova rimskih careva.

Kako se u doba starog Rima kozmetika nije mogla kupiti gotova, već su se sastojci morali miješati na licu mjesta, rekonstruirat će se i izrada krema za njegu lica i tijela uz pomoć fitoaromaterapeuta.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...