Konobar velika srca: Filip iz Nina prikuplja sredstva za kafić u kojem će raditi osobe s Down sindromom!

Filip Lipotica entuzijastičan je mladi čovjek velikog srca. Konobar iz Nina odlučio je pokrenuti humanitarnu akciju i prikupiti donacije za izgradnju Buba bara gdje će raditi sedam osoba s Downom. Uistinu daje pozitivan primjer cijeloj Hrvatskoj.

Ovo je treće izdanje Filipove Male Kuzine i za priču o Buba Baru sam čuo na ljeto. Kad sam odlučio napraviti treće izdanje projekta kontaktirao sam vinkovačku udrugu Bubamara s upitom kad počinje raditi Buba Bar, odgovorili su mu brzo i pojasnili kako njihova internetska kampanja starta od 1.12.2016 gdje će se moći donirati sa svih strana.

Moja donacija dogodine putuje za njih kao pomoć pri otvaranju Buba Bara gdje će raditi 7 osoba s Down sindromom, s ponosom ističe ovaj mladić koji će tada upoznati svoje kolege.

Želi svojim zananjima i vještinama pomoći drugima

Filip jako voli svoj posao, a u ugostiteljstvu radi preko 10 godina i cilj mu je da sve što je naučio prenese svojim budućim kolegama kada zaživi Buba Bar.

Nakon gotovo 10 godina rada u ugostiteljstvu odlučio sam pokrenuti ovaj projekt. Moje putovanje kreće već sa 15 godina kroz mnoge cocktail barove, restorane,hotele, caffe barove i ostale ugostiteljske objekte. Tijekom svog 10- godišnjeg rada upoznao sam preko 150 radnih kolega i iz njih sam crpio ideje za daljnji rad.

Naš posao rade apsolutno svi i danas ugostiteljstvo stoji kao žalosno zanimanje što je po meni žalosno! Ja sam svoj život posvetio kolegama, gostima, familiji i prijateljima koji me okružuju i u ovom trenutku i svi oni ovo podržavaju. Moja ljubav prema poslu je neprocijenjiva i zato sam odlučio svoje znanje i vještine podjeliti s drugima i tu je nastao ovaj projekt, kaže naš sugovornik.

Narudžbe su u punom zamahu

Od 1.12.2016 u prodaju kreću majice i kuharske pregače s logotipom Filipove Male Kuzine.

Interes je ogroman, a Filip je već sad pretrpan narudžbama pa nema potrebe za novima. Računa da će skupiti oko 15 000 kn koje će osobno uručiti Buba Baru.

Manji dio novca će ići u drugo izdanje kuharske radionice u DV vrtiću Morska Vila Nin.

Više pročitajte i fotografije pogledajte na Zagreb.info

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...