Nova zadarska glazbena nada Luka Brala: “Nije lako uspjeti u moru talenata, ali vjerujem da imam “ono nešto”!”

Mladi zadarski pjevač, devetnaestogodišnji Luka Brala snimio je i javnosti s ponosom predstavio video spot za pjesmu „Kakvi su tvoji planovi”.

Luka nije jedan od onih koji traže instant slavu, koji se najprije medijski eksponiraju, a potom nas pokušavaju uvjeriti u svoj talenat.

On glazbu živi već dugi niz godina, a danas skromno, ali samopouzdano svoje umijeće daje publici na procjenu.

Tko je Luka?

Dolazim iz Zadra. Trenutno studiram informatički menadžment u Šibeniku gdje sam prva godina. Slobodnog vremena baš i nemam jer je tu faks i bend u kojem sam trenutno. Sviramo svadbe, fešte i sve ostalo. Vokal sam u bendu Zadar Express, pa mi slobodno vrijeme posluzi da učim repertoar i radim na novim materijalima za u buduće.

Kada si se počeo baviti glazbom?

Prvi put sam se susreo s glazbom u trećem razredu osnovne škole kada je profesor glazbenog upitao bi li se tko želio priključiti školskom orkestru i tada je sve počelo. Rodila se ljubav za glazbom toliko da sam “upilavao” profesora da ostane nakon nastave i da me uči note i sve ostalo vezano za glazbu.

Misliš da je danas, u moru talenata, a i onih željnih glazbene slave, lako postati prepoznatljiv izvođač?

Danas u moru talenata nije lako opstati, a ja sam se tek predstavio sa svojim prvim singlom “Kakvi su tvoji planovi”. Publika je željna nečeg novog, a tako i nečeg neobičnog. Tako da je teško postati prepoznatljiv pjevač, što se tiče mene, nadam se da će publika prepoznati “to nešto”…

Izašla je tvoja prva pjesma, na kojoj su radili neki poznati ljudi iz glazbenog svijeta. Kako je došlo do suradnje?

Na mom prvom singlu radili su Marko Vukes Vuky i Tomislav Jantolek koji su napisali tekst i glazbu. Marko je bivši vokal grupe Joy koji je sada u solo projektima. Aranžman za pjesmu mi je napravio Dragomir Herendić Dragianni, poznati gitarist s ovih prostora, bivši gitarista Zabranjenog pušenja i producent novog albuma Crvene Jabuke. Režiju za spot potpisuje poznata srpska glumica Nevena Ristić koja je svojom pričom, vjerujem, doprinijela da spot izgleda na višem nivou i predočila priču pjesme. Iza kamere je bio moj prijatelj Jakov Grdović, a glavnu glumicu je utjelovila Matea Šango iz Privlake. Do suradnje je došlo prošlog ljeta, kada sam pobijedio na Virskom festivalu pa je Marko došao do mene i pitao bi li htio pjesmu snimiti, jer sam prije toga Marku pričao da mi je želja imati svoju pjesmu i krenuti u autorske vode. Marka znam već od prije, pa je tako vjerujem ova suradnja došla baš lijepo i prirodno.

Koji žanr preferiraš, kakvu glazbu privatno slušaš?

Preferiram više neki pop rock, dok sam u zadnje vrijeme više na modernom popu. Pokušavam biti što kvalitetniji pjevač i ići u korak s vremenom, pa mi tako paše i taj žanr. Privatno slušam svašta, jer zbog benda moram obogatiti svoj repertoar sa što većom bazom pjesama, ali uvijek se nađe mjesta i vremena za mog omiljenog izvođača, a i uzora Bon Jovia.

Koji su planovi, možda album?

Daljnji planovi su mi stvarati što više glazbe i u životu se baviti prvenstveno glazbom. To će biti teško u današnjem vremenu, ali vidjet ćemo što život nosi, tek sam počeo živjeti, ha ha. Plan mi je sada predstaviti svoj prvi singl publici, pa ćemo vidjeti reakcije i krenuti dalje samo jako. Naravno, u budućnosti planiram i album, ali idem singl po singl i kasnije pjesme ujediniti u album.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...