O Kalmetinoj optužnici u Saboru; Jovanović Plenkoviću: “Jeste li gledali film koji će osvojiti Oscara za korupciju?”

Na jučerašnjoj sjednici Sabora bilo je riječi o Kalmetinoj optužnici nakon što je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović pitao premijera Andreja Plenkovića da komentira situaciju oko “Prometne renesanse na hrvatskim cestama”, odnosno, filmu kojeg je nazvao “producentskim remek dijelom nagrađenim optužnicom USKOK-a”. Podsjetimo, zbog filma u trajanju sedam minuta koji je Fimi mediji 2007. godine plaćen 600 tisuća kuna, protiv Božidara Kalmete je podignuta optužnica.

“Jeste li gledali film koji će osvojiti Oscara za korupciju?”, pitao je Jovanović.

“Što se tiče Kalmete, on nije u Saboru, a za gradonačelnika Zadra je izabran prije tri i pol godine. Nismo sigurni da će se opet kandidirati. Podsjećam na presumpciju nevinosti, a naš stav je principijalan i jasan”, rekao je Plenković. Jovanović ga je podsjetio kako je bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio da će Kalmeta morati podnijeti ostavku na sve dužnosti u stranci ako USKOK podigne optužnicu protiv njega.

“Vaša priča o novom HDZ-u je samo bajka”, zaključio je Jovanović.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...