Danas se od Poljane Šime Budinića do Sv. Donata i natrag trči 2. Utrka Djedova božićnjaka

Najveći broj Djedova Božićnjaka na jednom mjestu večeras ćemo vidjeti u Zadru na jedinstvenom događaju „Utrka Djedova Božićnjaka“ od Trga Petra Zoranića, pa Kalelargom do klizališta i nazad Borellijevom ulicom na start i cilj. Njih najmanje 300 prijavljenih započet će spektakularnu i luckastu utrku u kojoj nema pobjednika, ali natjecateljskog žara i dobre utrke sigurno neće nedostajati. Tako je, uostalom, bilo prošle godine kada je utrka prvi put održana u Zadru, ili kada je prije dvije godine organizirana u Zagrebu. U oba slučaja posao je odradila agencija „Idi za srcem“, odnosno direktor Aco Kovačević i producentica eventa Silvija Jurin.

Prošlogodišnje iskustvo organizacije ovakvog događaja bilo je više nego pozitivno, pa smo odlučili ponoviti priču. Opet će sudjelovati 300 Djedova Božićnjaka, ali pozvani su svi da se pridruže utrci pod uvjetom da budu što sličniji Djedu Božićnjaku. Nema pobjednika, nije ni nužno trčati ako se ne može, važno je pojaviti se na startu, kaže Kovačević.

Dodatnu draž cijelom događaju kojega uz Zadar tradicionalno organiziraju brojne europske i svjetske metropole, dat će i sudjelovanje pedesetak zadarskih „Relaksica“, potom članovi Zbora mladih Magnificat, Zbora Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, kao i nekih drugih udruga iz cijele Zadarske županije. A šlag na cijeloj priči je činjenica kako će ove godine utrka biti – večernja. „Jedva čekam! Imat ćemo dvosatni program ne samo s Djedicama, već i s Tornadelama i mažoretkinjama. Imat ćemo, također, dječji Božićni festival i igraonice, a posebna atrakcija za najmlađe bit će dolazak snjegovića Olafa“, otkriva nam Jurin atraktivne detalje ovogodišnje utrke.

Organizatori „Utrke Djedova Božićnjaka“ pozivaju Zadrane da već od 17 sati mogu doći na Trg Petra Zoranića i preuzimati jednokratna odijela, odnosno zabavljati se uz program „Adventa u Zadru“.

Točka, Dona i Rio također trče!

Možda neće biti sobova, ali predstavnika drugih „božićnih vrsta“ ipak će biti. Svoj su dolazak i sudjelovanje na utrci potvrdili crni dvogodišnji krezubi labrador Točka, njegova smeđa mama Dona i nestašni mješanac Rio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...