Upozorenje: Ova dva proizvoda hitno se povlače s polica trgovina!

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer da se kikiriki u ljusci – rinfuza povlači zbog mikotoksina, a dimljeni filet pastrve zbog listerije monocytogenes.

Zemlja podrijetla proizvoda je Kina i Egipat.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda kikiriki u ljusci – rinfuza, LOT L291, najbolje upotrijebiti do 17.10. 2017. kod kojeg je utvrđena povećana količina mikotoksina, priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu (HAH).

“Po uzorkovanju tijekom provedbe službene kontrole sanitarne inspekcije, zaprimljen je nalaz povećane količine mikotoksina u kikirikiju u ljusci- rinfuza, i proizvod nije prikladan za konzumaciju”, navodi se u priopćenju.

Uzorkovanje je provedeno 19. listopada 2016. godine u distributivnom centru Jastrebarsko, subjekta u poslovanju s hranom Kaufland Hrvatska Zagreb koji je proizvod stavio na tržište u svojim maloprodajnim objekatima.

Uvoznik i distributer kikirikija u ljusci u rinfuzi iz Kine i Egipta je Marjan voće d.o.o. Zagreb, koji je obavijestio potrošače o potrebi povlačenja proizvoda s tržišta na svojoj web stranici.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 1881/2006 od 19. prosinca 2006. o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminanata u hrani, navode iz Hrvatske agencije za hranu.

Povlačenje Dimljenog fileta pastrve „Forellenfilet Wechsler 500 g“
Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak navečer o povlačenju i opozivu proizvoda “Dimljeni filet pastrve/Forellenfilet Wechsler 500g”, zemlje podrijetla Njemačke zbog sumnje da proizvod sadrži bakteriju listeriju monocytogenes.

“Ministarstvo poljoprivrede zaprimilo je obavijest putem EU RASFF-a da je tijekom službene kontrole na tržištu Njemačke u proizvodu dimljeni filet pastrve „Forellenfilet Wechsler 500g“ postavljena sumnja da isti sadrži Listeriju monocytogenes.

U provođenju mjera koje je poduzeo subjekt u poslovanju s hranom Wechsler Feinfisch GmbH proširena je lista proizvoda koji se povlače s tržišta na proizvode u pakiranju od 125g do 1000g, brojeva šarža od A16298124561 do A163011245612 s datumom roka trajanja od 27.11.2016 do 7.12.2016.”, priopćeno je iz Hrvatske agencije za hranu.

Prema dostavljenoj distribucijskoj listi trgovačkog lanca METRO Cash & Carry Deutschland GmbH, Düsseldorf, proizvod je kupljen od strane tvrtke Ferenčak d.o.o., Sesvete, dodaje se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...