Za mlade poljoprivrednike Ministarstvo daje 50.000 eura bespovratne pomoći

Dobra vijest za sve mlade koji se bave poljoprivredom i žele ostati na selu. Baš za njih Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je novi natječaj na koji mogu prijaviti svoje projekte. Za svaki mogu povući 50.000 eura, i to iz europske omotnice za mlade poljoprivrednike. Potpore su nepovratne, a dio novca mogu dobiti odmah, avansno.

Na farmi obitelji Lukač pune ruke posla. Iako se od svinjogojstva teško živi, mladom je Josipu baš ono izazov. Šansu vidi u izvozu, širio bi proizvodnju, kupio još zemlje, a 50.000 eura iz Unije, stiže mu u pravo vrijeme. To je jaki vjetar u leđa, s tim se bavim cijeli život i sad mi je to jaka potpora da idem dalje naprijed, kaže.

Vjetar je to u jedra svim proizvođačima hrane na selu čiji su projekti dobili europski novac. I to iz omotinice za mlade poljoprivrednike u kojoj je nepovratnih 10 milijuna eura.

Do sada je potpore dobilo njih 270. No tu nije kraj. Ministarstvo je upravo raspisalo novi natječaj i pojednostavilo proceduru. Dio posla za podnositelje zahtjeva odrađuje izravno Agencija za plaćanja u poljoprivredi pa će mnogi do europskog novca sada lakše doći, piše HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...