Zaspali ste sa šminkom? Evo što učiniti

Događa  se i najboljima. No, ipak se nadamo kako vam se to događa samo povremeno, jer već dobro znate koliko je to loše za vašu kožu. No, što napraviti kada se dogodi da zaspite s make up-om te se probudite usred noći i shvatite što ste napravili? Ili tek ujutro?, piše Index.hr.

Skupite posljednje atome snage te ispužite iz kreveta do kupaonice. Počnite s micelarnom vodom ili tonikom za skidanje šminke oko očiju. Ako zaspite bez pranja lica, uklanjanje šminke s očiju prvi je ključni korak. Mnoga sjenila sadrže kvarc i tinjac, koji su vrlo iritantni za vaše kapke.

To može uzrokovati kroničnu iritaciju površine rožnice te suhoću očiju. Maskara ima slični učinak, nakon što se može raspasti te upasti vam u oči.

Nakon što očistite područje oko očiju, isperite puder i ostatak lica kao i obično, kako bi pustili da vaše pore dišu. Izbjegavajte bilo kakvo grubo ribanje kože, odnosno bilo kakvu agresivnu eksfolijaciju, jer je vaša koža već malo začepljena i nadražena od nošenja make-up sastojaka dulje vrijeme.

Najbolje što možete jest ostaviti svoju kožu sada na miru te ju njegovati laganim serumom, a zatim i uobičajenom kremom te kremom za područje oko očiju.

Ako drugi dan počnete osjećati da vam izbijaju prištići, “zaparite” lice, kako biste otvorili pore, no nipošto ih nemojte dirati i “kopati”.

U idealnim uvjetima, dan nakon, pokušajte zadržati šminku podalje od vašeg lica, no ako morate biti negdje te vam ne pada na pamet pojavljivanje bez šminke, odgodite nanošenje šminke do posljednjeg mogućeg trenutka te se odlučiti za super lagane teksture.

Također, potrudite se piti što više vode, kako biste hidratizirali kožu te tako barem malo ublažili vidljivost svih nepravilnosti, crvenila, crnih krugova ispod očiju te sive boje lica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...