Znate li prepoznati lažljivca? Lako je!

Kako prepoznati lažljivca? To nije uvijek lagan zadatak, pogotovo ako ste iskrena i poštena osoba. Mnogi ljudi lažu sami sebi ili pak toliko lažu da se izgube u neistinama koje neprestano izgovaraju.

No, ekipa s portala iheartintelligence.com navela je sedam jasnih znakova da vam netko laže, pa iskoristite to kad vam zatreba. Njih prenosi Metro.

Bore se sami sa sobom – ako potencijalni lažljivac izgleda izmučeno i kao da je u dubokoj introspekciji, čuvajte se! Ako dotični lažljivac ima savijest, u nekim trenutcima će osjećati grižnju iste.

Nadograđuju priču novim lažima – ne znaju prestati! Neprestano se vraćaju na stare priče i dodaju nove detalje koje nikada prije nisu spomenuli.

Ne drže se svoje priče – ako se osoba često ne može sjetiti detalja svoje priče ili ih stalno mijenja, ovisno o prilikama, može ukazivati na to da se događaj možda i nije dogodio onako kako je prepričan.

Ne gledaju sugovornika u oči – nemogućnost suočavanja oči u oči često znači i nedostatak integriteta. Ako vas netko ne može gledati u oči, to obično znači da ne može ni sebe pogledati, prenosi portal iheartintelligence.

Ne mogu biti na miru – govor tijela mnogo govori o osobi i njezinom mentalnom stanju. Obratite pažnju na držanje osobe i je li se meškolje dok govore.

Nervozni su – znate one ljude kraj kojih se osjećate jezivo i kao da vas prolaze nekakvi negativni trnci? Vjerujte svojim instinktima, maknite se od takvih ljudi!

Priča jednostavno ne drži vodu – ako znate da se događaj sigrno nije dogodio onako kako ga je potencijalni lažljivac ispričao, znak je za uzbunu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...