Policajac preuzeo krivnju za prijatelja koji je mrtav pijan slupao BMW, zbog laganja mu prijeti zatvor

Zadarski policajci ulovili su svog kolegu koji im je pokušao smuljati da je skrivio prometnu nesreću koju je zapravo izazvao njegov prijatelj, i to pod ozbiljnim utjecajem alkohola.

Kako su u srijedu priopćili iz PU zadarske, nesreća se dogodila još 27. travnja kada je policajčev prijatelj u Gračacu slupao BMW zadarskih oznaka te se odmah udaljio s mjesta događaja.

Čim je doznao što se dogodilo, policajac je pohitao na mjesto nesreće i ondje dojurio prije ekipe za očevid kojoj je spremno slagao da je on krivac, odnosno, kako to službeno stoji u priopćenju, “policijskim službenicima se predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koji je sudjelovao u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju”.

Sve je ispotpisivao

“U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjeravao je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjerava neistinite tvrdnje, odnosno da on nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila”, otkrivaju dalje iz zadarske Policijske uprave.

Protiv svog kolege, koji je prijatelja u nevolji spašavao dok je bio izvan službe, podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio djelo “ovjeravanje neistinitog sadržaja”.

Istovremeno, udaljen je iz službe te je protiv njega pokrenut i disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.

Inače, “ovjeravanje neistinitog sadržaja” kazneno je djelo opisano u 281. članku Kaznenog zakona u kojem stoji da se zbog njegova počinjenja može završiti iza rešetaka, i to u trajanju od 6 mjeseci pa sve do 5 godina, prenosi Telegram.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...