Doček 2017. godine i prva manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” zasigurno će biti upisani u povijest otoka Silbe

Premijerna kulturno-umjetnička, adventska manifestacija “SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI” koja je svakodnevno na Silbu privlačila goste i turiste punih 10 dana, jučer je završena nakon spektakularnog novogodišnjeg dočeka, ali samo do prosinca 2017., kada će ponovno otvoriti svoja vrata. Naime, svi volonteri sa Silbe, koji su osmislili i oživjeli ovu inicijativu, složni su u jednom – manifestacija je po posjeti i zanimanju javnosti nadmašila sva očekivanja i održavat će se tradicionalno na ovom malom, ali čarobnom otoku.

„Kada samo krenuli u pripremu ove naše jedinstvene božićne čarolije na Silbi, malo tko je vjerovao da ćemo je zaista uspjeti i realizirati, s ovako bogatom produkcijom i programima, dostojnim adventskih manifestacija u velikim gradovima širom Hrvatske. Još je veća sumnja bila vezana za posjetitelje, a njih je zaista bilo iznad očekivanja i to tijekom svih deset dana koliko je trajala naša manifestacija SVI zaJEDNO ZA BOŽIĆNU ČAROLIJU NA SILBI“, s oduševljenjem ističe Aleksandar Kovačević, renomirani hrvatski producent i autor poznatog, dugotrajnog projekta za očuvanje hrvatske nematerijalne baštne „SVI zaJEDNO – HRVATSKO NAJ“.

„Poseban je doživljaj bio svakoga dana dočekivati katamaran koji je na Silbu pristizao iz Zadra prepun turista, kao i u špici ljetne turističke sezone. Ovim su projektom svi volonteri uključeni u ovu inicijativu, Kristijan Lopac sa svojim timom i žiteljima otoka Siba, ponajprije članicama Mjesnog odbora Silbe i inicijativom Silba u srcu, uz podršku Turističke zajednice Silbe dokazali da se sve može, kad se SVI zaJEDNO okupe oko dobre ideje i kada cijela ekipa ide za srcem,“ zaključio je Kovačević, koji je producirao sve adventske sadržaje na Silbi zajedno s Kristijanom Lopcem i oživio ovaj dalmatinski otok u zimskom periodu, uz pregršt zabavnih, kulturno-umjetičkih i edukativnih sadržaja za sve generacije.

Podsjetimo, ovu je sjajnu i jedinstvenu manifestaciju na Silbi svojim pokroviteljstvom podržala i Predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, a u projekt su se volonterski uključili i Pokret otoka i Otočni sabor.

Daljnje aktivnosti vrijednih volontera i kreativaca sa Silbe, koji zasigurno neće stati samo na ovoj sjajnoj manifestaciji redovito možete pratiti na fb stranici Silba u srcu:

https://www.facebook.com/silbausrcu/

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...