Grad Novalja planira odluku o koncesiji na plažu Zrće rušiti sudskim putem!

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo ne odustaje od rušenja natječaja za Zrće, te tužbe s ocjenom ustavnosti Odluke o koncesioniranju dijela popularne plaže, koju je donijela skupština Ličko senjske županije, piše Poslovni.

Potvrdio nam je to u ponedjeljak sam Dabo, koji tvrdi da je HDZ, koji čini većinu u županijskog skupštini, požurio s natječajem prije lokalnih izbora, na štetu Novalje, poduzetnika te samog Zrća. Kako je poznato, početkom siječnja Županija je raspisala natječaj za davanje koncesije za gospodarsko korištenje dijela plaže koji se nalazi na pomorskom dobru, i to na 20 godina za početnih 65,5 milijuna kuna. Kao i u Županiji, i u Ministarstvu prometa međutim, u raspisivanju natječaja za koncesiju ne vide ništa sporno, jer za to postoji zakonska osnova, zbog čega drže da će se natječaj uredno provesti.

“Kroz nekoliko dana Grad Novalja će podnijeti zahtjev Visokom upravnom sudu u Zagrebu za ocjenu zakonitosti Odluke o koncesioniranju plaže Zrće, te ćemo podnijeti podnesak Državnom odvjetništvu o Odluci koja dovodi u zabludu potencijalne ponuđače”, izjavio je Dabo. Osnovnim problemom smatra raspisivanje natječaja prije donošenja Urbanističkog plana uređenja turističke zone Zrće, što je trebalo biti gotovo do kraja ove godine. “Od ponuditelja se traži da dostave idejni projekt uređenja plaže Zrće i Uvjerenje Upravnog odjela za graditeljstvo, no prije donošenja UPU-a nije moguće izdavati nikakve uvjete ili uvjerenja o usklađenosti idejnog rješenja uređenja plaže Zrće sa prostornoplanskom dokumentacijom”, pojašnjava gradonačelnik.

Kao potencijalni koncesionari spominju se lokalni igrači, a spekulira se da će zbog visoke cijene koncesije ulaganje biti najviše isplativo već prisutnim vlasnicima klubova koji se na natječaj prijavljuju kroz zajedničku tvrtku Black Sheep (Kalypso novaljskog ugostitelja Borisa Šuljića, Papaya Ozrena Brunovića i Ivana Bušljete, Aquarius Miljenka Zadre, Ane Bram i Zrina Alpeza te Noa u vlasništvu Ivana Jokića i Zlatka Balaška). Oni se i dalje ne žele izjašnjavati, a neslužbeno doznajemo da će ponuditi znatno višu cijenu od početne, kako bi izbjegli da im na Zrće dođe netko izvana i pokvari planove.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...