simboli zadra

HSP AS: “Ne dopustimo da Sfinga postane ruglo grada i uvedimo naplatu pristupa Morskim orguljama i Pozdravu Suncu”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

22.01.2017. godine s početkom u 20.00 održani su reizbori u mjesnim gradskim odborima Smiljevac i Brodarica.

Skup na Smiljevcu predvodio je predsjednik gradske organizacije g. Mate Lukić, na kojem je jednoglasno za novoga predsjednika izabran g. Mihael Vidaković, a za potpredsjednike g. Ivan Plazina i g. Josip Budimir.

Paralelno sa skupom na Smiljevcu održan je i reizbor na Brodarici koji je vodio g. Mile Knežević, dopredsjednik gradske organizacije. Za predsjednicu mjesnog odbora Brodarica jednoglasno je izabrana gđica. Elena Dešković a za dopredsjednike Marija Kanac i Antonia Milin.

U svim mjesnim odborima radimo na definiranju konkretnih problema malih običnih ljudi i za iste ćemo naći rješenja i unijeti ih u svoj program. Primjerice, lokacija Sfinga, koju je dao 1901. godine izgraditi Giovanni Smirić, koja bi trebala biti atrakcija za turiste, trenutno je zapuštena i ruglo grada. A ima potencijal biti atrakcija a zapuštena površina iza, igralište za djecu. Na Smiljevcu je neophodan trotoar uz cestu na „Solajni“. HSP AS također inzistira i na simboličnoj naplati pristupa „Pozdravu sunca i morskim orguljama“ u turističkoj sezoni, jer nigdje u svijetu posjet takvim mjestima nije besplatan, i da se ista sredstva ulažu u daljnje očuvanje i zaštitu svih simbola Zadra, kazao je Lukić.

 

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar