Cestitka_Uskrs

Leda svugdje, vode nigdje: Naši dalmatinski susjedi i dalje muku muče sa zaleđenim cijevima!

U većem dijelu Šibensko-kninske županije uspostavljena je normalna vodoopskrba osim u nekim dijelovima Dalmatinske zagore, gdje neka kućanstva zbog zamrznutih cijevi još nemaju vode, potvrdio je za Hinu šibenski Vodovod i odvodnja.

Najteže je u Dalmatinskoj zagori, gdje su zbog niskih temperatura popucali mnogi vodomjeri.

300 i očekuju još znatan broj intervencija nakon porasta temperature. Neka kućanstva još nemaju vode, a znatan je i broj onih koji ne žive na tom području pa im je voda u šahtu samo zatvorena, a u sustavu zaleđena. U svakom slučaju, stanje je mnogo bolje, ekipe su na terenu i nema većih problema, ali bez obzira na to, i dalje vrijedi uputa potrošačima da zaštite vodomjere kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi”, rekla je glasnogovornica šibenskog Vodovoda Anita Vlaić.

Od Žaborića do Ražnja na rogozničkom području radnici Vodovoda pregledali su 90 posto terena, zamijenili 40-ak vodomjera, a pretpostavlja se da će ih, nakon prijave potrošača koji ne borave na tom području, biti potrebno zamijeniti još 200-tinjak.

Na području Vodica, Srime, Tribunja i Murtera promijenjeno je oko 70 vodomjera, a očekuje se da će ih se nakon prijave zamijeniti još 200-tinjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...