Prometni kolaps; Zatvorena A1 i Paški most, ne prometuju linije Zadar – Brbinj i Zadar – Preko

Prema posljednjem izvješću HAK-a, zatvoren je cijeli niz prometnica, a ne prometuju ni neke katamaranske i trajektne linije.

U nastavku donosimo pregled prometnih prekida;

Za sav promet zbog zatvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27), državna cesta DC1 Gračac-Knin, most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, Paški most, Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene te državne ceste DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, ŽC5203 Brotnja-Srb-Sučević.

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera (obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar).

Na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 između čvorova Bisko i Karamatići.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici, podno Velebita i na krajnjem jugu puše jaka do olujna bura, povremeno sa orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: u Lici i Zadarskoj županiji DC1 Vaganac-Udbina, DC25 Korenica-Gospić-Karlobag, DC42 u mjestu Poljanak (g.ž.KA – g.ž.LS), DC52 Špilnik-Korenica, DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo, DC429 Selište Drežničko-Prijeboj, DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača,

Problemi i u pomorskom prometu

U prekidu su katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Božava-Brbinj, Ubli-Vela Luka-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Vis-Split; trajektne linije: Porozina-Brestova, Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen, Vis-Split, Split-Supetar, Split-Rogač, Drvenik Veli-Drvenik Mali -Seget Donji -Trogir, Sumartin-Makarska, Drvenik-Sućuraj, brodske linije: Zadar-Preko i Mali Lošinj-Susak-Unije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...