U nekim zadarskim školama tek 50 posto učenika sjelo u klupe!

Nastava u drugom polugodištu formalno je počela danas 12. siječnja, no obavijest koja je došle iz resornog ministartva da se onima koji odu na skijanje izostanak do ponedjeljka 16. uredno opravda, razljutila je dobar dio roditelja koji vjeruju kako se tim potezom potenciraju klasno-socijalne razlike među vršnjacima.

Markica Perić, ravnatelj O.Š. Stanovi razočaran je situacijom.

Od prvog do šestog razreda odaziv je dobar. Došlo je oko 80 posto učenika. Disciplinirani su i svjesni da je nastava počela. Kod sedmih i osmih razreda situacija je malo drugačija. Oni su najvjerovatnije uspjeli izvršiti pritisak na roditelje da produže praznike do ponedjeljka.

S druge strane, u O.Š. Smiljevac problema nema.

Kod nas je odaziv učenika na nastavu normalan. Prije početka praznika sastali smo se s roditeljima, a i na web stranicu škole stavili kako nastava počinje danas bez izuzetaka, kaže ravnatelj Bernardo Kotlar.

Davor Barić iz O.Š. Zadarski otoci nije zadovoljan današnjom situacijom u školi. Ne želi niti pomišljati kakva će opravdanja naći roditelji i učenici ako u ponedjeljak, prema najavama, padne snijeg.

Na nastavu je došlo 50 posto učenika. Nažalost, to se moglo očekivati. Informacije koje su se plasirale o skijanju, a i one da nastava počinje 16. u pojedinim medijima, zbunile su dobar dio ljudi.

Stanka Pera Martinac iz O.Š. Petar Preradović kaže kako su, obzirom na okolnosti, nastavu prilagodili manjem broju učenika u klupama. Zadovoljna je što su barem oni najmanji s radošću došli na nastavu.

Kod razredne nastave nemamo problema, neki su mi čak osobno došli reći kako im je praznika dosta. Kod većih je malo drugačije. U školu je došla trećina učenika. No, nastava se normalno odvija, prilagodili smo je situaciji, nismo išli na obradu novih nastavnih jedinica i slično.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...