Za bolesne i nemoćne; Seks na recept

Teško bolesni i oni kojima je potrebna njega u budućnosti bi u Njemačkoj trebali dobivati seks na recept! To je inicijativa njemačke stranke Zeleni, koja se poziva na sličan program koji se već provodi u Nizozemskoj, piše Večernji.hr.

U Nizozemskoj postoji usluga tzv. seksualnih asistentica/asistenata, odnosno certificiranih prostitutki – oni pružaju seksualne usluge onima koji imaju pismeno rješenje nadležnih službi da se ne mogu seksualno zadovoljiti na drukčiji način i nemaju dovoljno novca da plate uslugu prostitutki.

– Plaćanje seksualnih asistenata za mene je prihvatljivo. Lokalne vlasti mogu pružiti savjete i usluge na licu mjesta i osigurati financiranje – kazala je Elisabeth Scharfenberg, glasnogovornica Zelenih u Bundestagu za zdravstvenu zaštitu, u intervjuu za jučerašnje izdanje lista Welt am Sonntag, a prenijeli su svi vodeći njemački mediji.

U njemačkim domovima za njegu starijih i nemoćnih plaćeni seks već je postao trend – sve je više prostitutki koje si lijepe i etiketu “seksualnih asistenata” i ondje nude svoje usluge, piše Die Zeit.

Profesor s Veleučilišta Nordhausen Wilhelm Frieling-Sonnenberg, koji se bavi istraživanjem sustava za njegu starijih i nemoćnih, smatra da je koncept seksa na recept “nečovječan”. Seksualna terapeutkinja Vanessa del Rae smatra pak da su seksualni asistenti “blagoslov” i za nemoćne i potrebite, ali i njihove skrbnike.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...