Zadranina Stipu Pericu HNS kaznio s 8.000 kuna kazne

Kažnjavanje mladog reprezentativca Stipe Perice zbog navodnog verbalnog delikta jedinstven je slučaj u hrvatskom nogometu, a još je nevjerojatnije što mu se sve stavljalo na teret. Tehnički direktor svih reprezentacija Romeo Jozak prijavio je Pericu po čak 11 stavki, od kojih je 10 igračev odvjetnikDavor Radić tijekom postupka uspješno pobio, pišu 24.hr.

A radi se o ”nepristojnom odgovaranju”, ”problemima u razduživanju opreme”, ”nepoštovanju”, ”kašnjenju”… Još je nevjerojatnije kako je Perici, da su mu svi ili barem većina prekršaja dokazano, prijetila vremenska kazna od čak 2 godine neigranja. I to ne samo kad je u pitanju reprezentacija, nego i Udinese!?

– Ne mogu vam ništa komentirati, samo vam mogu potvrditi da sam zaprimio presudu i da je moj klijent Stipe Perica kažnjen s 8.000 kuna kazne – potvrdio nam je odvjetnik Radić, dok Stipe Perica nije bio dostupan za komentar presude.

Na temelju iskaza ekonoma Gorana Vinceka, Perica je na kraju kažnjen jer ga je ekonom optužio da je navodno rekao:

“HNS gube” i “HNS smeća”.

Iako se to u Jozakovoj prijavi nigdje ne spominje, prilično je jasno da je okidač za prijavu bio Peričin intervju u našem listu, u kome je igrač otvoreno kritizirao rad Saveza, koji po njemu mladim reprezentativcima nije osigurao kvalitetne uvjete tijekom zadnjih kvalifikacija za EP.

Iako je po Jozaku Perica navodno nanizao čak 11 prekršaja, nije ga prijavio sve dok nije izašao intervju u 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...