Novi Gradski odbor zadarskog HSS-a: “Uloženo je puno truda da se okupe članovi koji su izbrisani s popisa, a da to nisu ni znali”

U četvrtak 23. veljače 2017. godine u prostorijama HSS održana je Izborna Skupština Gradske organizacije HSS za Grad Zadar. Uvodnu riječ dao je dosadašnji povjerenik za Gradsku organizaciju HSS Grada Zadra Marijan Maroja.

U svom govoru naglasio je loše stanje koje je zatekao u organizaciji. Kako je organizacija bila raspuštena uloženo je puno truda da se okupe zainteresirani članovi HSS-a od kojih su mnogi bili izbrisani sa popisa članova, a da to nisu ni znali. Prostorije stranke su devastirane i traže hitnu obnovu krovišta koje prokišnjava. U skladu sa propisanim rokovima sazvao je Izbornu Skupštinu GO
HSS-a Grada Zadra.

Nakon kandidacijske i izborne procedure za predsjednika Gradske organizacije HSS izabran je Marijan Maroja. Za potpredsjednike izabrani su Željko Gravić i Goran Bandić. Za tajnika Gradske organizacije izabran je Ivo Baraba. Na Skupštini je izabran i Odbor GO HSS Zadar od pet članova i delegati u Županijsku skupštinu HSS Zadarske županije.
Novoizabrani predsjednik Gradske organizacije HSS-a Marijan Maroja zahvalio je članovima na iskazanom povjerenju u svoje i u ime svih izabranih dužnosnika Gradske organizacije. U svom govoru naglasio je potrebu nastavka rada na primanju novih članova i jačanju organizacije. Kako se bliže lokalni izbori potrebno je što prije utvrditi svoje ciljeve i stupiti u pregovore sa mogućim
koalicijskim partnerima.

Novo rukovodstvo HSS-a za Zadar u svom radu držati će se prvenstveno ideja svoga vođe i učitelja Stjepana Radića. HSS treba postati moderna demokrščanska stranka s izrazito socijalnom osjetljivošću. Na prvom mjestu je borba za potrebe i interese malog čovjeka, seljaka i radnika, i svih drugih koji žive od svoga rada. Zalagati će se za dostojanstvo malog čovjeka, za poštenje,
moral i čast u obavljanju političkih funkcija. Uzrok pada popularnosti HSS-a je u aktivnostima pojedinaca koji su pozivajući se na ideje Stjepana Radića radili upravo suprotno od njegovih ideja. Dovelo je to do toga a je HSS služio pojedincima za zadovoljavanje njihovih osobnih ambicija, a interesi malog čovjeka, seljaka i radnika bili su posvema zaboravljeni. Svojim postupcima,
sramotili su najčasniju hrvatsku političku stranku i njene časne vođe, koji su za  Hrvatsku dali sve (pa i život), a uzeli nisu ništa. Njihova politika svodila se na aktivnosti ” što ja mogu uzeti od Hrvatske, a ne što ja mogu dati i doprinijeti svojoj domovini Hrvatskoj”.

Pozivaju se svi stari članovi koji su iz tih napustili stranku da se u nju vrate, kao i novi koji prihvaćaju ova temeljna načela. U svojoj aktivnosti HSS će raditi i nastojati poboljšati životne uvjete građana Zadra. Prije svega misli se na otvaranje novih radnih mjesta, na reindustrijalizaciju Zadra, koji je u pljačkaškoj privatizaciji poharan. HSS će se zalagati i podržavati svaku ideju koja će donijeti nova radna mjesta, koja će omogućiti mladima da svoj život i poslovne želje ostvare u Zadru, a ne kao što je sada, da su prisiljeni napuštati svoje domove i budućnost tražiti u drugim zemljama. Ako HSS bude radio na taj način ne mora se bojati podrške birača. Birača HSS-a ima ako to bude onaj pravi HSS. U proteklom razdoblju nisu birači napustili HSS, nego je HSS svojom politikom napustio svoje birače.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...