GDJE JE ZADARSKI HSS? Marijan Maroja: SDP nas je prevario i zato smo se pasivizirali

Priopćenjima, reagiranjima, svađama i međusobnim optužbama sve su zadarske stranke već odavno u kampanji za parlamentarne izbore, ali nema jedne od nekad najjačih stranaka bez koje je i sastav Hrvatske vlade bio nezamisliv. Naime, pamti li itko više u Zadru Hrvatsku seljačku stranku (HSS) koja je davnih godina bila i važan čimbenik lokalne politike i vrlo traženi, poželjni partner u koalicijama? (naša fotografija svjedoči o nekad romantičnim trenucima zadarske oporbe, a na njoj je skroz desno i čelnik HSS-a Marijan Maroja).

Nakon što je do nas doprlo nezadovoljstvo dijela članova koji upozoravaju kako je stranka, zbog nerada gradskog i županijskog rukovodstva, praktički izbrisana s političke scene, za komentar smo nazvali predsjednika zadarske organizacije, Marjana Maroju. Naime, HSS-a već godinama nema ni u Gradskom vijeću, ni u Županijskoj skupštini, no je li to razlog za ovo potpuno političko mrtvilo, odnosno činjenicu da se već godinama nisu oglasili makar kakvim priopćenjem o aktualnim događajima u Zadru?

– U pravu ste, nemam što drugo reći, mogli smo se ponekad javiti makar kakvom reakcijom na politička zbivanja, ali nisam se namjerno htio uključivati u ovakve svađe na zadarskoj sceni. A reći ću vam iskreno i što me je zapravo najviše povrijedilo i zašto smo se pasivizirali – SDP nas je prevario na zadnjim lokalnim izborima i preko toga ne možemo prijeći. Išli smo s njima u koaliciju “Srcem za Zadar” i obećali su nam mjesto na listi za Županijsku skupštinu, međutim, zeznuli su nas i ostali smo bez mandata u Županiji, kaže Maroja, ističući kako SDP više ne smatraju pouzdanim partnerom.

– Imali smo potpisani i pečatirani dogovor da će nam prepustiti to jedno mjesto, ali su na kraju izigrali naše povjerenje, ne samo na riječ, nego i na potpis! A za mene su i riječ i potpis zakon i to treba poštivati, ali pokazalo se da im se više ne može vjerovati. Nije važno, možemo mi i bez njih, pa ovih dana pripremam sjednicu Županijskog odbora na kojoj ćemo se dogovoriti o pripremama za parlamentarne izbore, a čekamo i odluku središnjice o tome s kim ćemo u koaliciju, poručuje predsjednik zadarskog HSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...