Radionica Polinezijskog plesa u subotu 18. veljače u prostorima kluba “NImeta”

Plesna udruga Nimeta organizira niz plesnih radionica i predavanja otvorenih i besplatnih za sve građane tijekom godine, a prvi od njih na rasporedu je 18. veljače.

Prva radionica, ona polinezijskog plesa, održat će se 18.02.2017

Polinezijski ples jedinstven je izričaj kulture i običaja naroda polinezije i sadrži puno stilova i varijacija: Tahiti, Tongo,Samoa, Fiji, Havaji.

Na radionici ce se pokazati sličnosti i razlike orijentalnog i polinezijskog plesa te uz učenje osnovnih koraka i pozicije ruku i nogu napraviti kombinacije i pokazati kako to skupa uklopljeno izgleda u koreografiji. Ako niste čuli što su ti Ote’a i Aparima i ako vas zanima i nešto više o kulturi ovih, poviješću i kulturom bogatih naroda, a posebno ako želite da vas ponese energičan ritam Polinezije, dobrodošli ste na Nimetinu radionicu.

Voditeljica radionice: Irena Sertic (Shireen)

Voditeljica je plesne udruge Shireen, voditeljica je i rekreativne orijentalne grupe Gulbahar, koja djeluje u sklopu Centra za življenje A’Mariyah u Zagrebu, članica je romske skupine Romani chaj i hrvatske show grupe Trio Fantastiko koja na festivalu Oriental love 2015. osvaja treće mjesto u kategoriji “show grupa”.

Prošle godine započela je s projektom organizacije festivala “Oriental Fusion Stars” u Zagrebu.

Njezin plesni put počeo je jako rano jer se kao dijete bavila ritmikom i plesala folklor šest godina. Fasciniranost orijentalnim plesom vodio ju je kroz škole “Zuzana”, “Nefertiti” i “Ritam plesa” i na tom putu upoznala se s mnogim stilovima poput polinezijskog, tahićanskog, romskog.

Rekreativno pleše kod instruktorice latino-američkih, standardnih i društvenih plesova Kasije Šturlan. Želi pokazati polaznicima ljepotu plesa, bez obzira radi li se o početnicima ili već iskusnim plesačima. Radionica počinje u 17 sati i održavat će se u dvorani Mjesnog odbora Jazine II.

Info i prijave: Mirjam 091 604 2849 ili [email protected].

Broj polaznika je ograničen.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...