Stiglo novo doba pametnih telefona Nokia, a vratila se i kultna ‘Zmija’!

HMD Global, dom telefona Nokia, danas je predstavio novu generaciju pametnih telefona Nokia, postavljajući tako novi standard dizajna, kvalitete i korisničkog iskustva svih modela. Željno iščekivana globalna linija uključuje tri nova pametna telefona: novi model Nokia 6, s iznimnim performansama i interaktivnom zabavom uz vrhunski i robusni dizajn; model Nokia 5, elegantni pametni telefon koji se savršeno prilagođava dlanu; i model Nokia 3, koji donosi do sad neviđenu kvalitetu po pristupačnoj cijeni. Nova linija pametnih telefona koristi operativni sustav Android™ Nougat te nudi jednostavan i siguran doživljaj uz najnoviju inačicu sustava, a linija uključuje i Google Assistant. Današnje predstavljanje označava i povratak modernog klasika, kultnog mobilnog telefona Nokia 3310, čije novo izdanje dolazi uz moderni dizajn.

Predstavljena skupina proizvoda predstavlja uvjerenje da bi svaki potrošač trebao imati pristup vrhunskoj kvaliteti, a ne samo oni koji koriste najznačajnije modele visokog ranga. Uz dobro promišljenu filozofiju dizajna koja je usredotočena na poboljšanje iskustva pametnog telefona na svakoj razini, svaka tehnička komponenta pomno je odabrana i integrirana u dizajn telefona kako bi imala najbolji mogući utjecaj na svakodnevni život korisnika. Utemeljena na značajkama nasljeđa Nokia telefona – kvaliteti, jednostavnosti i pouzdanosti – ova linija razvijena je za novu generaciju obožavatelja.

Na temelju želje da se pruži iskonska verzija operativnog sustava Android, korisnici mogu očekivati jednostavno i pročišćeno iskustvo bez nepotrebnih dodataka. Uz najnovije Google usluge i mjesečna sigurnosna ažuriranja, pametni telefoni Nokia čine vaš uređaj sigurnim i u skladu s posljednjom dostupnom verzijom sustava. Novi pametni telefoni Nokia uključuju najnoviju inovaciju kompanije Google, Google Assistant, čime je dodatno poboljšano iskustvo operativnog sustava Android. Naši timovi radili su skupa kako bi osigurali integraciju Google Assistanta i kako bi se razgovori s Google Assistantom na pametnim telefonima Nokia odvijali na jednostavan način.

Na kongresu je također najavljeno da će svjetski poznata igra Snake „dogmizati“ do srca ljudi kroz novu verziju dostupnu na Messengeru, koji je dio višestruke Facebookove platforme Instant Games. Nova besplatna igra Snake kreirana je tako da se može igrati sa skupinama prijatelja, što je čini još privlačnijom od prve verzije.

Nova linija mobilnih telefona Nokia s Androidom, koja je predstavljena danas povodom Svjetskog mobilnog kongresa (MWC), uključuje:

Globalno izdanje modela Nokia 6 – Kombinirajući vrhunsku izradu i prepoznatljiv dizajn s iznimnim zvukom te zaslonom 5.5” full HD s impresivnom svjetlinom i bojama, Nokia 6 donosi izvanredno iskustvo pametnog telefona. Kućište je izrađeno od jednog komada aluminija serije 6000. Pametno pojačalo s dvostrukim zvučnicima omogućava korisnicima iskustvo dubljeg basa i neusporedivu jasnoću zvuka, dok Dolby Atmos® donosi interaktivni doživljaj zabave. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Matte Black, Silver, Tempered Blue i Copper, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 229 eura.

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – Nokia 5 Arte Black Limited edition poseban je model globalne linije Nokia 6. S prostorom za pohranu od 64 GB-a i 4 GB-a RAM-a, ovo izdanje kombinacija je najboljih karakteristika obitelji Nokia 6 u luksuznom crnom pakiranju visokog sjaja. Uređaj će biti dostupan po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 229 eura.

Nokia 5 – Ovaj model je profinjen i kompaktan pametni telefon koji se lijepo prilagođava dlanu. Nokia 5 je precizno izrađena od jednog komada aluminija serije 6000 kako bi se kreiralo lijepo oblikovano tijelo uređaja koje se neprimjetno nadovezuje na zaslon 5.2” IPS HD sa laminiranim staklom Corning® Gorilla® Uz mobilnu platformu Qualcomm® Snapdragon™ 430 i grafički procesor Qualcomm® Adreno 505, Nokia 5 donosi robusnu cjelovitu strukturu uređaja, pozornost na detalje i kvalitetu najboljeg dostupnog modela svim korisnicima. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Matte Black, Silver, Tempered Blue i Copper, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 189 eura.

Nokia 3 – Ovaj impresivni pametni telefon dizajniran je kako bi pružio iznimno iskustvo uz do sada neviđenu vrijednost. S aluminijskim okvirom koji je precizno izrađen od jednog komada aluminija, zaslonom od 5” s laminiranim staklom Corning® Gorilla® i neprimjetno integriranim širokokutnim prednjim i stražnjim kamerama od 8 MP-a, Nokia 3 unosi vrhunsku kvalitetu iskustva pametnog telefona u kompaktnu i elegantnu formu. Uređaj će biti dostupan u četiri boje, Silver White, Matte Black, Tempered Blue i Copper White, po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 139 eura.

Danas su također predstavljeni:

Nokia 3310 – Ovaj model predstavlja nanovo rođen moderni klasik. Tanka, lagana i iznimno otporna, Nokia 3310 je moderno izdanje jednog od najprodavanijih mobilnih telefona svih vremena koji morate zamijetiti. Uz nevjerojatno vrijeme razgovora od 22 sata i trajanje stanja pripravnosti od mjesec dana, svjež, šarolik i moderan dizajn modela Nokia 3310 predstavlja inovaciju u skladu s trendovima. Nokia 3310 bit će dostupna u četiri različite boje, Warm Red i Yellow, sa sjajnim izgledom kućišta, i Dark Blue i Grey s matiranim izgledom kućišta. Uređaj će biti dostupan globalno po prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 49 eura.

Dodatna oprema – Predstavljena je i linija dodatne opreme Nokia koja je u skladu s kultnom filozofijom dizajna. Kao savršen pratitelj ovih pametnih telefona, cjelokupna linija dodatne opreme Nokia uključuje nekoliko modela slušalica, prijenosnih i Bluetooth zvučnika, punjača za auto, maskica i štitnika za zaslone.

 

Arto Nummela, Generalni direktor HMD Global, rekao je:

„Nokia je bila jedna od kultnih i najprepoznatljivijih brendova telefona diljem svijeta tijekom nekoliko desetljeća. U kratko vrijeme otkada je HMD predstavljen na tržištu, primili smo mnoge riječi hvale i čini se da svi dijele naše oduševljenje oko ovoga novog poglavlja. Današnji potrošači zahtjevniji su nego ikad prije i za nas su oni uvijek na prvom mjestu. Naše težnje povezivanja svjetskih proizvođača, operativnih sustava i tehnoloških partnera dovele su nas do ponosnog predstavljanja prve globalne linije pametnih telefona koje krasi duša Nokije, što nam omogućuje da svakome ponudimo najbolje korisničko iskustvo.“

Florian Seiche, Predsjednik HMD Global, rekao je:

„Strateška i smislena partnerstva ključ su našega uspjeha, u slučaju proizvoda i proizvodnje. Jednako tako, posvećeni smo gradnji pravih partnerstva na razini tržišta kako bismo dosegnuli i pružili najbolje usluge našim obožavateljima. Puno nam znače poticaji, potpora i uzbuđenje koje su nam pružili operateri i maloprodajni predstavnici koje smo do sada upoznali diljem svijeta. Uzbuđenje i iščekivanje naše prve globalne obitelji pametnih telefona bilo je iznad očekivanja i oduševljeni smo što našim obožavateljima možemo omogućiti da svoj interes za novu liniju iskažu registracijom na nokia.com/phones.“

Juho Sarvikas, Direktor za proizvode HMD Global, rekao je:

„Telefoni Nokia imaju moć pobuditi stvarne osjećaje: ljudima su poznati po svom prekrasnom dizajnu i vještini izrade, uz dugotrajnost i kvalitetu na koju se možete osloniti. Nova linija kombinira klasične karakteristike telefona Nokia s najboljim performansama Androida i novom razinom vještine izrade. Što se tiče modela Nokia 3310, jednostavno mu nismo mogli odoljeti. Htjeli smo nagraditi vjerne obožavatelje telefona Nokia i pokazati da nasljeđe ne isključuje inovativnost i moderni dizajn. U osnovi, naš cilj je da u svakom uređaju linije pružimo to istinsko iskustvo telefona Nokia.“

„Također vjerujemo da svi zaslužuju pristup vrhunskoj kvaliteti i usmjerenosti na detalje, što je obično rezervirano samo za istaknute modele visokog ranga. S novom linijom pametnih telefona Nokia, cilj nam je demokratizirati tehnologiju, čime je ovo iskustvo dostupno svima.“

Pekka Rantala, Direktor marketinga HMD Global, rekao je:

„Potrošači su danas u potrazi za odnosom s brendom kojemu mogu vjerovati. Brend Nokia ima tradiciju dugu preko 150 godina, što mu daje autentično i drugačije iskustvo koje ponosno možemo predstaviti novoj generaciji obožavatelja. Nova linija pametnih telefona Nokia s operativnim sustavom Android, zajedno s povratkom kultnog modela Nokia 3310, pokazatelj je naše ambicije i želje da odamo počast istinskom iskustvu telefona Nokia.“

Brad Rodrigues, Vršitelj dužnosti Predsjednika Nokia Technologies, rekao je:

„Ono što je HMD kreirao je izvanredno. Uzbuđeni smo zbog predstavljanja nove obitelji pametnih telefona, koja je izgrađena prema standardima po kojima je Nokia poznata. Vjerujemo da će se njihov snažan dizajn i kvaliteta svidjeti obožavateljima diljem svijeta, a osmijeh na lice donijet će nam i povratak modela Nokia 3310!“

Enrico Salvatori, Viši potpredsjednik i predsjednik Qualcomma EMEA, rekao je:

„Zadovoljni smo suradnjom s HMD-om na modelima Nokia 6 i Nokia 5 i veselimo se suradnji na novim uređajima u budućnosti. Brend Nokia ima bogato nasljeđe u kontekstu napretka mobilne tehnologije pa je vidjeti nove pametne telefone Nokia u prodaji itekako dobrodošao prizor. Oba uređaja uključuju mobilnu platformu Qualcomm Snapdragon 430, koja uključuje bogat set karakteristika za mobilne telefone: integrirani X6 LTE, vrhunsku tehnologiju kamere s obradom signala dual-Image i novu generaciju procesora Qualcomm Adreno 505, što znači da Snapdragon 430 omogućuje brzo preuzimanje i prijenos, nevjerojatnu grafiku i fotografije te izniman vijek trajanja baterije.“

Nova linija pametnih telefona Nokia i osnovnih uređaja predstavljena je na Svjetskom mobilnom kongresu. Dostupnost na lokalnim tržištima bit će objavljena u drugom kvartalu 2017. godine. Kako biste stekli pravo iskustvo svih modela telefona Nokia, posjetite HMD na štandu Nokije (Dvorana 3, štand 3A).

Kultna igra Snake se vratila i dostupna je na Messengeru

 

Pripremite se na provođenje još više vremena na svojem mobitelu jer je HMD Global, dom telefona Nokia, najavio novu verziju igre kultnog statusa Snake, dostupne na Messengeru, dijelu Facebookove višestruke platforme Instant Games. Svjetski poznata igra „dogmizat“ će do srca ljudi, a kreirana je tako da se može igrati sa skupinama prijatelja, što je čini još privlačnijom od prve verzije.

Snake je prvi put bila dostupna na uređajima Nokia u kasnim devedesetim i od tada se pojavila na više od 400 milijuna telefona. Korisnici više neće morati posezati za svojim starim uređajima kako bi došli do svoje doze nostalgije budući da HMD Global poziva na globalno ujedinjenje kroz besplatnu igru i izazivanje prijatelje na Facebookovoj platformi Instant Games.

U skladu s originalnom igrom, igrači će upravljati kretanjem zmije po ekranu, jedući jabuke i bube kako bi prikupljali bodove. Što više zmija pojede, to je duža i teže ju je kontrolirati. Za uživanje u igri dostupno je šest razina, svaka s različitim postavkama i različitom zmijskom kožom. Igrači mogu odabrati između tri brzine, a povećanjem brzine povećava se i broj bodova. Povrh toga, prijatelji koji igraju jedan na jedan ili kao grupa mogu vidjeti tko ima najveći broj bodova na ljestvici, što donosi dozu prijateljskog natjecateljskog duha.

Pekka Rantala, Direktor marketinga, HMD Global, rekao je: „Igra Snake je bila najpopularnija igra u povijesti telefona Nokia, s tim da telefon Nokia iz 1997. godine možemo smatrati uređajem koji je označio početak igranja na mobitelima. Do današnjeg dana igra je zadržala svoju veliku popularnost, ne samo jer nosi sa sobom snažan osjećaj nostalgije, već zato što za mnoge korisnike predstavlja njihovo prvo iskustvo igranja na mobitelu. Prilika za partnerstvo s Facebookom, platformom društvenih medija koja je samostalno definirala scenu društvenih medija, je nevjerojatna prilika. Zbilja smo uzbuđeni što možemo surađivati s njima kako bismo vratili igru Snake svjetskoj publici u modernom formatu. Nadamo se da će ovaj novi format ujediniti ljude diljem svijeta i donijeti jednako toliko radosti igračima kao kada je igra prvi put predstavljena.“

Laurens Rutten, osnivač i direktor studija CoolGames, koji je radio na programskom razvoju igre Snake na platformi Instant Games, rekao je: „Velika nam je čast što je naš studio imao priliku doprinijeti novom izdanju kultne originalne igre koja je promijenila industriju mobilnih igara.“

Nova verzija igre Snake bit će dostupna i na novom izdanju mobitela Nokia 3310, što predstavlja atraktivan i moderan pomak za jedan od najprodavanijih mobitela svih vremena i što čini povratak igre Snake još uzbudljivijim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...