Nokia predstavila nove pametne telefone temeljene na Android One platformi

U HMD Globalu, kompaniji koja ima licencu za korištenje brenda Nokia, mogu biti iznimno zadovoljni s uspjehom koji su ostvarili na tržištu pametnih telefona tijekom prošle godine, a na jučerašnjoj konferenciji predstavili su tri nova modela, odnosno nasljednika prošlogodišnjih uređaja koji dolaze s većim ekranima, još boljim hardverom i “čistim” Androidom. Telefoni Nokia 2.1, 3.1 i 5.1 niže su i srednje kategorije, koji bi korisnike, osim sa solidnim hardverom, trebali privući i s pristupačnom cijenom.

Iz kompanije kažu kako novi uređaji, uz pristup najnovijim Googleovim uslugama, poput Googleova asistenta, donose čisto, sigurno i uvijek ažurirano Android iskustvo uz Android One i Android Go, u kombinaciji s vrhunskom izradom, dizajnom i performansama prepoznatljivima za pametne telefone Nokia.

Posebno napominju kako korisnici sada mogu uživati u iskustvu premiumpametnog telefona bez plaćanja premium cijene.

Nokia 2.1

Najjeftiniji model Nokia 2.1 u odnosu na prethodnika dolazi s još većim ekranom dijagonale 5,5 inča i HD rezolucije, pokreće ga procesor Snapdragon 425, ima 2 GB RAM-a i 8 GB memorije za pohranu podataka(proširive s microSD memorijskim karticama), sa stražnje strane nalazi se kamera od 8 MP, a s prednje kamera za selfie rezolucije 5 MP.

Zahvaljujući bateriji velikog kapaciteta od čak 4000 mAh u kombinaciji s novim Snapdragonom koji je deset posto štedljiviji u odnosu na prošlogodišnji model, korisnici ovog pametnog telefona bateriju bi trebali puniti svaka dva dana.

Od ostalih zanimljivosti treba još istaknuti i stereozvučnike te verziju mobilnog operativnog sustava Android Oreo Go, a na odabranim tržištima pojavit će se tijekom srpnja po cijeni od 115 dolara.

Nokia 3.1

Ovaj je model iznimno bitan za HMD Global jer je riječ o njihovu najuspješnijem i najprodavanijem telefonu. Nova generacija dolazi s još snažnijim hardverom i HD+ ekranom dijagonale 5,2 inča. Pokreće ga osmojezgreni MediaTekov 6750 čipset koji donosi 50-postotno povećanje performansi u odnosu na prethodnu generaciju, ima 2, odnosno 3 GB RAM-a i 16 ili 32 GB prostora za pohranu podataka. Rezolucija kamera iznosi 13 MP i 8 MP s prednje strane, pri čemu kamera za selfie ima široki kut snimanja.

Na tržištu će se pojaviti tijekom sljedećeg mjeseca po cijeni od oko 160 dolara za verziju s 2GB RAM-a i 16GB memorije te oko 195 dolara za verziju s 3GB i 32GB memorije.

Nokia 5.1

Najjači telefon koji je jučer Nokia predstavila jest nova generacija petice.Rezolucija 5,5-inčnog ekrana iznosi 2160 x 1080 piksela uz omjer stranica 18:9, sa stražnje strane nalazi se kamera od 16 MP, dok je s prednje strane 8 MP kamera kakva je i na modelu 3.1. Operativni sustav na kojem radi Nokia 5.1 je Android One (8.0 Oreo), dok kapacitet baterije iznosi skoro 3000 mAh.

Procesor je osmojezgreni MediaTekov 6755, dolazi u verzijama s 2 i 3 GB RAM-a te sa 16 GB skladišnog prostora proširivog memorijskim karticama, a iz kompanije kažu kako su performanse ovog uređaja zahvaljujući novom hardveru 40 posto bolje u odnosu na prethodni model predstavljen prošle godine.

Treba spomenuti i senzor za otiske prstiju koji se nalazi sa stražnje strane telefona za brzo otključavanje te podršku za NFC tehnologiju, javlja Zimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...