Ante Dabo: “HDZ je 20 godina gospodario Zrćem”, Darko Milinović: “Da nismo raspisali javni natječaj, Dabo bi koncesiju dao kome hoće”

Jednom od najatraktivnijih plaža u Hrvatskoj idućih će 20 godina upravljati domaći konzorcij od šest tvrtki.

Na natječaj su stigle četiri ponude, a kao najbolja je odabrana ona čiji je nositelj bila tvrtka Kokomo, a uz nju, u konzorciju je i zaštitarska tvrtka Josipa Klemma. Koncesionari najavljuju ulaganje u sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaj.

Nove klubove ne namjeravaju graditi. Gradonačelnik Novalje protivi se davanju Zrća u zakup, zbog nepostojanja urbanističkog uređenja plana plaže.

”Da mi nismo išli u raspisivanje javnog natječaja gradonačelnik Ante Dabo bi dao koncesiju bez javnog natječaja onome kome hoće, doslovno kome hoće i tako 20 godina. Da li je ovo transparentnije, natječaj od mjesec dana, sjetite se da sam rekao i zamolio službe da ne ide natječaj preko Nove godine i nije išao. I to je pisalo, jedna dezinformacija, da je išao preko Božića i Nove godine’, rekao je Darko Milinović za Dnevnik.hr.

”Od tih 20 godina njegov HDZ je uglavnom gospodario sa plažom Zrće, očito mu ne paše da to bude nezavisna lista, odnosno neka druga politička opcija. Inzistirat ću pred hrvatskim pravosuđem, upravnim sudom da se ta odluka poništi i da se najprije donese urbanistički plan uređenja koji će biti lišen svih pritisaka i ne znam kakvih interesa”, rekao je Ante Dabo, gradonačelnik Novalje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...