Ante Martinac odgovara SDP-u: “Iz EU fondova nismo povukli sredstva jer vaša vlada nije bila u stanju donijeti propise koji su za to potrebni”

Nakon što je njega i HDZ-ovu općinsku vlast Općinski odbor SDP Sukošan danas u priopćenju medijima prozvao za nesposobnost, tvrdeći kako je Općina Sukošan jedna od rijetkih jedinica lokalne samouprave koja od EU fondova nije izvukla ni lipe, načelnik Općine Sukošan, Ante Martinac, odgovorio je na optužbe:

“Gospodin Marin Keran opet pokušava obmanuti javnost pred lokalne izbore, a bilo bi bolje da se pohvalio što je do sada učinio za ovu lokalnu zajednicu. U više navrata sam na sjednicama Općinskog vijeća sve ovo što on navodi i obrazložio, pa ću i ovim putem. Razlog nerealizacije projekata iz EU fondova, je to što vaša SDP-ova vlada za vrijeme svog mandata nije bilo u stanju donijeti propise i druge akte kojim smo već dio i mogli realizirati. Zahvaljujući ovoj današnjoj vladi, u samo nekoliko mjeseci je uspjela ono što prijašnja SDP-ova vlada nije napravila u svom mandatu.
Dakle, za naše potrebe i realizaciju projekata koje navodite napokon je objavljen natječaj za koje su spremni projekti Dječjeg vrtića u Gorici i Vatrogasnog doma u Debeljaku za koje imamo sve potrebne dozvole. Za projekte ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Debeljaku i Tržnice još nismo ishodili građevinske dozvole, za koje se nadam da će uskoro biti ishodovane. Radi se projektna dokumentacija i izgradnje novog vrtića u Sukošanu, a za isti projekt zamjene zemljišta je na 22.sjednici Općinskog vijeća bio jedini suzdržan.

Za uređenje obale usvojen je Urbanistički plan, a projektna dokumentacija je u izradi. Urbanistički plan za obuhvat Tustica-Soline, uskoro će biti na javnom uvidu.
Trg gornja vrata smo mogli već urediti, a onda biste nas prozivali da smo bacili novac.
Čudom nas niste prozvali i za kanalizaciju, koja je nominirana i odobrena od strane EU i to za iznos veći od 200.000.000,00 kuna za aglomeraciju Bibinje-Sukošan.
Zaboravili ste istaknuti da smo učinili tolike napore da se izgradi vodovodna mreža u Gorici, a vi ste mogli za vrijeme prijašnje vlade mogli utjecati da je voda u Goricu trebala doći prije barem 3 godine. Neka se pitaju mještani zašto ovoj Općini sa svoje strane niste ništa pokušali pomoći. Negodujete zbog izbora člana uprave komunalnog poduzeća, a u biti ste očekivali da ćemo izmjenom statuta društva imenovati još jednog člana uprave. Čudi me kako to da ne prozivate i sve Vlade koje na svojim sjednicama imenuju članove uprava. Izbor člana uprave je u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima!
Komunalno poduzeće Zlatna luka Sukošan d.o.o., jedno je od najboljih komunalnih društava u vlasništvu jedinice lokalne samouprave u županiji i šire, sa nizom svojih djelatnosti, a takvo će i ostati.
Negodovali ste i kada je izborom imenovan dojučerašnji član uprave Milan Ročak, koji je podigao visoku ljestvicu ovom poduzeću, a sada vam je kao žao što je otišao?
Strategiju razvoja Turizma ste dobili na uvid i niste niti jednu primjedbu dostavili do danas, a pretpostavljam kada se bude usvajalo da ćete biti protiv.
Ističete i da se načelnik Općine Sukošan i HDZ-ova vlast samo bave davanjam demantija na razna priopćenja. Nama gospodine Keran nije problem izdvojiti 10 minuta vremena da čuju žitelji općine i našu stranu.
Ne znam čemu među njima ima toliko nervoze, pa birači i žitelji ove općine će odlučiti tko je radio za žitelje ove općine a tko ne”, kaže Martinac.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...