Gastro procvat; Zadarski restorani i kafići najatraktivniji kupcima

Rješavanje stambenog pitanja jedna je od osnovnih potreba većine građana, stoga je potražnja za kupnjom ili najmom nekretnina za stanovanje uvijek aktualna. No, kada je riječ o komercijalnim nekretninama, možemo reći kako potražnja za njima nije toliko „široka“ jer se za kupnju ili najam poslovnih prostora odlučuju tek oni građani koji se bave određenim poslovima.

Naravno, potražnja i za takvim nekretninama postoji, a tijekom veljače putem oglasnika Crozilla.com većinom su se pretraživali poslovni prostori u Zagrebu, a zatim i oni na Jadranu.
Uredi i ordinacije za najam i prodaju tijekom veljače su se putem oglasnika Crozilla.com najviše tražili na području Zagreba, pretežno u centru, Donjem gradu i Trešnjevci, a izuzev glavnog grada, pretraživali su se i u Puli, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Prosječne tražene cijene ureda i ordinacija tijekom veljače kretale su se oko 1500 eura po metru kvadratnom. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se u Splitu za „kvadrat“ u prosjeku tražilo 1739 eura, u Zagrebu 1529 eura, a u Puli 1267 eura.

Cijene najma ureda i ordinacija, u prosjeku su se kretale oko 11 eura po metru kvadratnom, a toliki se iznos tijekom veljače tražio u Splitu i Puli. Nešto jeftinije bilo je u Zagrebu i Zadru gdje je prosječna tražena cijena najma iznosila 10 eura po metru kvadratnom, dok se u Rijeci za njihovo iznajmljivanje u prosjeku tražilo 12 eura po „kvadratu“.
Zagreb, Rijeka i Baška na Krku područja su na kojima su se tijekom veljače putem oglasnika za nekretnine Crozilla.com najčešće pretraživali lokali za najam i prodaju. Gastronomski objekti u istom su se mjesecu najviše tražili u Splitu, Zagrebu i Zadru. Prosječna oglašavana cijena lokala i gastronomskih objekata u Zadru je iznosila 2295 eura po metru kvadratnom, što je skuplje nego, primjerice, u Zagrebu gdje je cijena „kvadrata“ iznosila 1492 eura ili u Splitu gdje je iznosila 1884 eura.

Najam ovih vrsta poslovnih prostora tijekom veljače je u prosjeku iznosio oko 10 eura po „kvadratu“. U Puli se za njihov najam u prosjeku tražilo 12 eura po metru kvadratnom, u Zagrebu 9 eura, a u Zadru tek 8 eura.

Skladišta i proizvodni pogoni u najkraćem mjesecu u godinu uglavnom su se tražili na području Zagreba, Rijeke i Splita. Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je prosječna tražena cijena metra kvadratnog takvih poslovnih prostora u Puli iznosila 1695 eura, u Zagrebu 1195 eura, a Splitu 1020 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...