IV. Karlovačko masters veterana; Više od 600 košarkaša okupiralo Zadar

Više od 600 košarkaša i košarkašica stiglo je u Zadar gdje će se od sutra do nedjelje, 2. travnja održati IV. Karlovačko košarkaški Masters veterana. Tvrtka S event predstavila je program turnira i 73 uzbudljive utakmice koje nas očekuju u dvoranama Športskog centra Višnjik, glavnoj dvorani koja nosi ime košarkaškog velikana Krešimira Ćosića i četiri susjedne pomoćne dvorane.

„U narednim danima očekuje nas prava košarkaška poslastica. Na susretu veterana, nastupit će ukupno 38 muških i 7 ženskih ekipa u pet dvorana. Ovim putem pozivam sve građane da dođu vidjeti na djelu stare majstore košarke, bit će tu velikih imena i puno zanimljivih igrača iz svijeta košarke.“ – izjavio je na predstavljanju turnira predsjednik organizacijskog odbora IV. Karlovačko košarkaškog Mastersa veterana Tonći Jerak.

Na IV. Karlovačko košarkaškom Mastersu veterana nastupit će 45 ekipa veteranki i veterana u sedam kategorija i to: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+ te žene 35+ i 45. Utakmice će se igrati po FIBA-inim pravilima, a četvrtina će trajati osam minuta.

„Nažalost ja sam se povrijedio prije nekoliko dana, nezgodno sam pao i ozlijedio leđa. Mogu hodati ali teško sjedim, i nažalost neću moći nastupiti na ovom turniru. Jako mi je žao zbog kolega i mene samog jer sam zaista želio nakon toliko godina nastupiti na ovom turniru no nažalost situacija je takva kakva je. “ – dodao je legendarni 80 – godišnji košarkaš Pino Giuseppe Giergia.

Uz uzbudljive natjecateljske minute, u subotu, 1. travnja u 11 sati tvrtka S event na zadarskom će Forumu predstaviti nacionalni projekt obnove košarkaških igrališta Koš za koš. Veterani iz 8 država zaigrat će košarku sa Zadranima, a uz zabavno – sportsko druženje Turistička zajednica Grada Zadra te Outdoor Festival predstavit će cjelokupnu turističku ponudu za nadolazeću sezonu.

Sve potrebne informacije o programu IV. Karlovačko košarkaškog Mastersa veterana mogu se pronaći na stranici www.s-event.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...