Na drogu je trošio tisuću kuna dnevno, kad su mu uskratili džeparac, Šunjerga ih likvidirao: “Prislonio sam pištolj na mamin zatiljak i opalio”

Mama je sjela za upravljač, a ja otraga iza nje. Očev pištolj, koji sam ukrao, stavio sam na pod između nogu. Prijatelj Ivan bio je na suvozačkome mjestu. Majka je upalila naš Citroen i krenula iz polja. Podigao sam pištolj, prislonio ga na majčin zatiljak i opalio. Krv je prsnula posvuda. Ivan sav poprskan, odmah je pobjegao, a ja sam još ostao i s pištoljem krenuo kući, rekao je bez emocija i zamuckivanja istražiteljima Tin Šunjerga (19) iz Čiste Velike kod Šibenika.

Razmaženi sin jedinac je u subotu poslijepodne u klasičnoj i pomno planiranoj egzekuciji smaknuo svoje roditelje, oca Marina (45) i majku Silvanu (45). Oboma im je pucao u zatiljak, dok ga nisu gledali u oči, piše 24.hr.

Narkomanski milje

Pomahnitali ubojica oca i majke je, kako doznajemo, zločin planirao danima. Motiv suludog nauma pronašao je samo u činjenici da su mu roditelji posljednjih mjeseci branili druženje s vodičkim prijateljima, koji su mahom ogrezli u narkomanskome miljeu kojem je i sam pripadao. Roditelji su mu, želeći ga spasiti iz ralja lošeg društva i droge, uskratili i džeparac koji je nemilice trošio. Nekad i do tisuću kuna dnevno. Tin takvu roditeljsku brigu nije shvaćao niti prihvaćao. Odlučio se na monstruozan čin. Likvidirati roditelje. Subota poslijepodne bila je taj kobni dan. Otac Marin i majka Silvana krenuli su u obližnje polje zbog proljetnih radova. Sa sobom su poveli Tina i psa.

Jedan metak u potiljak

Tin je izmislio priču kako treba odvesti psa kući pa će se odmah vratiti. Dovezao ga je i metalnom polugom obio očev sef s oružjem. Dohvatio je njegov pištolj razornoga kalibra 9 milimetara i napunio spremnik do vrha. Prije nego što se vratio u polje pozvao je prijatelja Ivana Škarića (20) da ga treba i neka pođe s njim u polje kod roditelja. Otac Marin ubrzo je otišao kući, a majka Silvana, još je ostala sa sinom Tinom i prijateljem mu Ivanom. Čim su krenuli, Tin je s jednim metkom zatiljak usmrtio majku. Ivan je prestravljen pobjegao, a Tin je Citroen s mrtvom majkom još nekako pomaknuo u šipražje. Nakon što je likvidirao majku, pomahnitali Tin je s pištoljem u ruci krenuo kući, gdje ga je čekao otac.

– Tata je nešto radio ispred garaže. Stajao sam pored njega. Samo sam čekao da se okrene, da ga ne gledam u oči. U jednom trenutku tata se okrenuo leđima i sagnuo. Prislonio sam cijev pištolja na zatiljak mu i pucao.

Nakon likvidacije oca i majke Tin je krvavu odjeću samo svukao sa sebe, presvukao se i ubrzo krenuo na zabavu s prijateljima kao da je običan dan. Kod prijatelja je popio jedan ecstasy i sve mu je bilo ‘ravno’.

Na tulumu je ispalio i tri hica u zrak, no to divljanje policiji nitko nije dojavio. Noć nakon rođendanske zabave sa ‘zlatnom’ vodičkom mladeži svirepi ubojica Tin je u Mercedesu krenuo za Zagreb. U Stankovcima je natočio gorivo i pobjegao bez plaćanja. Isto je učinio u Rakovu Potoku kraj Jastrebarskog. Nakon kratke vožnje po Zagrebu, Tin se okrenuo prema Šibeniku. U međuvremenu su otkrili stravičan zločin. Krenula je pomno planirana policijska akcija za njegovo uhićenje u kojoj su koristili helikoptere i najobučenije specijalce iz Zagreba, Splita, Šibenika i Zadra. Uhićen je bez da je uspio zapucati na očeve dojučerašnje kolege. Nakon privođenja je priznao sve bez trunke emocija i kajanja. Osumnjičen je za dva teška ubojstva za što mu prijeti kazna zatvora i do 50 godina. Psihijatri će sigurno probati razjasniti što se te kobne subote zbivalo u glavi pomahnitalog 19-godišnjaka koji je ubio roditelje.

Patolog šibenske Opće bolnice dr. Boris Brkić mogao je samo konstatirati nasilnu smrt Marina i Silvane Šunjerga prouzročenu prostrjelnim ranama glave i mozga vatrenim oružjem. Renato Storić, brat ubijene Silvane još je u šoku zbog teške tragedije.

– Uočili su njegovi da ima nekih problema, a ja kao ujak koji radi u policiji sam im želio otvoriti oči. Drogiranje je počelo aktivnije oko Nove godine. Držali su ga doma 15 dana i sve je bilo po PS-u. Bio je spreman nastaviti školovanje – rekao je Storić tiho i kroz suze. Roditeljima je rekao da je droga samo hir, da nije ovisnik i da to radi zbog društva.

– Htio sam to spriječiti, da ih zavarava. Oni su ga držali pod kontrolom, testirali su ga i bio je uredan. To je sve bilo prividno – kaže ujak u šoku.

Istražitelji su prilikom pretraga uzeli svu krvavu odjeću.

Spasili bi oca da je sve prijavljivao

Tinovi prijatelji Ivan Škarić (20), Lovre Tabula (18) i maloljetni P. B. (17) su osumnjičeni i prijavljeni za neprijavljivanje teškog kaznenog djela za koje su znali, no odlučili su šutjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...