Nogometni teren u Paljuvu služi za ispašu ovaca, a načelnik Klapan tvrdi: “Igralište ionako nije dovršeno”

Čitatelj nam se javio s fotografijama nogometnog igrališta u Paljuvu koje umjesto za igranje nogometa služi mještanima za ispašu ovaca. Za ovo stanje igrališta, koje čitatelj naziva 'sramotnim', okrivljena je Općina Novigrad koja, kako kaže mještanin Paljuva koji nas je kontaktirao, "odbija postaviti golove na teren".

Zašto ovce pasu po nogometnom terenu, upitali smo Josu Klapana, načelnika Općine Novigrad.

- Pa, vi znate kao prvo, da Paljuv ni nema nogometni klub, a s tim na umu nogometno igralište ostaje bez svrhe i to je jedan projekt koji nije dovršen do kraja. To znaju mještani Paljuva koji na korištenje imaju brojne druge sportske sadržaje u sklopu sportskog centra kraj mjesne škole. Isto tako, djeca iz Paljuva mogu slobodno nogomet trenirati u novigradskom NOŠK-u, prokomentirao je Klapan.

Zašto projekt nije dovršen?

- Teren kojega danas mještani Paljuva koriste za ispašu svojih ovaca dio je šireg projekta kojega smo planirali realizirati, ali on je trenutno na čekanju. Prije svega, nogometno igralište je trebalo biti obloženo umjetnom, a ne pravom travom, a korišteno bi bilo ne samo u rekreativne, nego i u turističke svrhe. On je bio zamisao mjesnog odbora Paljuv, a ta zamisao će se jednom i ostvariti jer Općina Novigrad zna da će se Paljuv u budućnosti širiti, što će za sobom vući i veće potrebe za sportskom rekreacijom, zaključuje Klapan.

Joso Klapan za kraj nam je rekao kako trenutno situaciju može riješiti jedino ograđivanjem igrališta kako ovce ne bi tamo pasle, ali to se nama u Anteni Zadar čini kao suvišan potez jer ovce kao takve ionako nikom ne smetaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...