NE ODUSTAJU Grafiti vojnika s crnim šljemom osvanuli i – u Paljuvu i Vrsima

Kako se približavaju izbori, tako grafiti sa slikom vojnika s kacigom niču po cijeloj županiji. Nakon onog na Viru i Škabrnji, sada su se pojavili i u Paljuvu i Vrsima.

Fotografije su iste – na njima je vojnik s crnim šljemom i šahovnicom oko koje se još uvije spori dio zadarskih političara i SDP. Naime, dok SDP na čelu s Danijelom Radetom traži pomoć nadležnih institucija, pa čak i europskih, da uklone sve grafite i spomen-obilježja poručujući da je riječ o ustaškom znakovlju, braniteljske udruge tvrde da je riječ o portretu hrvatskog vojnika.

Naime, od prosvjeda braniteljskih udruga ispred murala vojniku s crnim šljemom na Bulevaru, prošla su već više od dva mjeseca, no  borba plakatima, kako vidimo i po ovim najnovijima, nastavlja se dužcijele župaanije. Kao što je poznato, najprije je netko na muralu na Bulevaru prebrisao šahovnicu i  nacrtao srce, no ono je brzo izbrisano, a  šahovnica vraćena.

Isti je grafit osvanuo i u Škabrnji te nekim susjednim mjestima, a onda i na Viru, gdje ga je Općina prebrisala, pa je postavljen na privatni teren u Lozicama, a sada su grafiti postavljeni na još dva mjesta u županiji.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...