Osvijetlimo grad umjetnošću

Nakon Kazališta lutaka i nekoliko osnovnih škola, izložba BURA bit će predstavljena i u Gradskoj loži gdje će se moći pogledati u razdoblju od 29. ožujka do 5. travnja 2017.

Projektu Bura kao inspiracija poslužila je priča o Buri ispričana u romanu Planine Petra Zoranića, a koja je potakla učenike na likovni izazov: trebali su osmisliti likovni izgled glavnih likova priče, na prvom mjestu Bure. Te je likove potom trebalo aplicirati na razne materijale i predmete, a kao glavni  likovni zadatak i vrhunac projekta je slikovnica koja je nastala na temu priče. Pored Bure, učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pripremili su i kreativne umjetničke radionice koje će se održavati od 30. ožujka do 4. travnja, s početkom u 11 sati.

Kao poticaj umjetničkom oblikovanju na radionicama poslužit će lanterne, koje će se oblikovati na način prilagođen različitim odjelima i zanimanjima za koje se učenici u Školi obrazuju:

–      30. ožujka ; 11.00 sati DIZAJN ODJEĆE ( vode prof. S. Bačić i I. Vitlov )

–      31. ožujka ; 11.00 sati FOTOGRAFSKI DIZAJN ( vodi prof. Marko Perić )

–      3. travnja ; 11.00 sati DIZAJN TEKSTILA ( vodi prof. Tania Jurlina )

ARANŽERSKO SCENOGRAFSKI DIZAJN ( vodi prof. B. Vukojević i A. Debelić )

–      4. travnja ; 11.00 sati GRAFIČKI DIZAJN ( vode prof. B . Lukić i J. Franulović )

Unikatna rasvjetna tijela biti će predstavljena u srijedu  5. travnja s početkom u 12 sati u Gradskoj loži uz prigodni program.

Hommage svjetlu biti će upriličen malim prigodnim programom s velikom porukom – osvijetlimo grad umjetnošću!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...